Keresés
Close this search box.

Magyar bronzérem a GT4 European Seriesben

blank

Mór Csaba a GT4 EB magyar versenyzője az elmúlt hétvégén a Nürburgringen zárta a GT4 European Series 2018-as versenyszezonját. A GT4 European Series a legnépesebb mezőnyt felvonultató Európai versenysorozat, ahol rendszeresen negyven-ötven autós mezőnyben kell helyt állniuk a versenyzőknek. Hazai versenyzőnk a második versenyszezonját teljesítette a sorozatban az idén. Az igencsak küzdelmesre sikerült évad során, úgy, hogy a bajnokság végén kétszer is csapatot és márkát valamint az utolsó futamra versenyzőtársat is kellett váltania végül a PRO-AM kategória év végi harmadik helyén végzett száztíz ponttal.

Az utolsó GT4 EB hétvégét Csaba szintén az Allied Racing Team Porsche Cayman GT4 MR versenyautójában a német Jan Kasperlikel teljesítette, akivel nemrég a Slovakiaringen a PRO-AM kategóriában futamgyőzelmet arattak a GT4 Közép Európai Kupasorozatában.

blank

Nyilván a nem túl friss és nem a legerősebb technikát képviselő Caymannal a nagy EB mezőnyben nem lehettek túl vérmes reményeik, de egy tisztes helytálláshoz elég volt, hogy Csaba megőrizhesse az év végi dobogós helyezést.
Ahogy említettük a magyar versenyző számára küzdelmesen és nem túl szerencsésen alakult az idei évad. Az év elején választott német Audi-s csapattal nem igazán sikerült az együttműködés, ezért versenyzőnknek pont a legfontosabb a hazai futam a Hungaroring előtt kellett új csapat után nézni. Egy Mercedes-es német csapatnál jött a lehetőség a magyar futamra. A hazai futam szerencsétlenül alakult a márkát sújtó aktuális BOP-rendszer feltételei, valamint a második futamban az olasz versenyzőtársra mért több büntetésből eredő hátrányok miatt, így a hazai futamon elmaradt a pontszerzés. Ezzel már versenyzőnk számára az utolsó fordulóra csak a matematikai esély maradt az év elején kitűzött PRO-AM kategória bajnoki címének elhódítására.
A Nürburgringre Csaba korábbi olasz versenyzőtársa sem tudta vállalni a szereplést, így döntött a Slovakiaringen sikerrel kipróbált csapat, autó és csapattárs mellett a záró futamra.

 

Versenyzőnk rengeteget tanult az idei szezonból és a felmerült problémák ellenére örül, hogy teljesítményével hozzá járulhatott Audis csapatának csapatbajnoki címéhez is! Most a következő szezonig lesz mód arra, hogy a lehető legalaposabban elő lehessen készíteni az autó és csapat választást a 2019-es versenyévadra. Addig is ezúton is köszönetet mond mindenkinek, aki szurkolt és figyelemmel kísérte az idei szereplését ebben az izgalmas és színvonalas nemzetközi bajnokságban!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top