Keresés
Close this search box.

Mindenki kedvence következik…

A 2013-as Rallye Sprint Bajnokság harmadik helyezettje Szvatek Zsolt, és a Rally Napló riportere, Kovács Szabolcs közösen vág neki az idei Mikulás Rally-nak.

A fiúk a 2012-es Szilveszter Rally-n már versenyeztek együtt, és akárcsak tavaly, úgy idén is az az elsődleges, hogy jól érezzék magukat az autóban, céluk, hogy teljesítsék a futamot.

Szvatek Zsolt:
– Három éve mindig indulok a Mikulás Rally-n, nekem nagyon tetszik ez a verseny. Mindig is nagy vágyam volt, mikor még nem versenyeztem, hogy egyszer itt elindulhassak. Most pedig negyedszer adatik meg, hogy Veszprém környékén versenyezzek. Imádok murván menni, sajnos a Sprint Bajnokságban az idei évben kevesebb lett a verseny, mert kivették a murvás futamot. Ez az igazi rali, mikor az ember csúszkál az autóval, nagyon jó érzést ad!
Lesz jó gumink, ha nem esik a hó, illetve nem lesz tükör jég. Két fajta abroncsunk van, kipróbáljuk, hogy melyik lesz a jobb. Számomra ez még mindig a kilométergyűjtésről szól, meg az élvezetről is, de természetesen nézzük majd az időket. Van még hova fejlődnünk, nagyon jó mezőny jött össze! Mindenképpen szeretnénk jól szerepelni.
Az autónk N-es, 33-as szűkítővel fogunk menni, amivel a Mecsek Rallye-n versenyeztünk. Ez tényleg egy N-es autó, bárhol a világon N-esként megfelelne. Arról kaphatunk egy reális képet, hogy akik már régóta mennek első osztályban, azokhoz képest, hol helyezkedünk el a mezőnyben. Csak erről szólhat számunkra az idei Mikulás Rally.
Idén teljesen újak lesznek a pályák, én ezeken a szakaszokon még szerintem egy centit nem mentem. Teljesen az itinerre kell majd hagyatkoznom, ami megint csak hátrány számomra, mert az nagy előny, ha az ember olyan pályán versenyez, amin előzőleg már ment versenyautóval. Nekem legalábbis sokat számít. Tavaly Szilveszter Rally-n Szabi jól diktált, úgyhogy ezzel szerintem nem lesz probléma. Megyünk majd itinerből és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég, a rali végül is erről szól.
Pénteken tesztelünk, kipróbáljuk a gumikat. A Szabolcs, illetve a Rally Napló jóvoltából lesz négy Reiger gátlónk, aminek nagyon örülök, és ezt külön köszönöm nekik. Az autó jó lesz, a cél, hogy az élvezet meglegyen és, hogy célba érjünk!

Kovács Szabolcs:
– Legalább akkora várakozással tekintek a mostani Mikulás Rally elé, mint a tavalyi Szilveszter Rally-ra. Várom már, hogy mehessünk!
Nagyon szeretem a Mikulás Rally-t, itt mindig sokkal lazább, oldottabb a hangulat. Talán azért, mert közeleg az év vége és mindenki kicsit „ünnepibb” hangulatban van, vagy talán csak azért, mert nincs különösebb tétje a versenynek.
Közel egy éve mentem utoljára Zsoltival, murván pedig ez lesz az első versenyem. Tisztességesen felkészülünk, a tréningre komoly hangsúlyt fektetünk majd. A versenyen elsősorban jól akarjuk érezni magunkat, de kíváncsi ember lévén, fél szemmel figyelni fogjuk az időeredményeket is!

– Vörös Gergely –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top