Keresés
Close this search box.
nagy norbert es a csapat

Nagy Norbert magabiztos sikere Németországban

Nagy Norbert újabb futamot megnyerve megőrizte összetettbeli elsőségét az autós hegyi Európa-bajnokságon.

A Nagy Norbi Racing Team pilótája a BMW E46-tal az 5-ös kategóriában szerzett aranyérmet a németországi Steinbach mellett megrendezett Glasbachrennen elnevezésű viadalon.

A dobogó második fokára ezúttal a az olasz Lukas Biciatto (Renault Clio IV) állhatott fel, míg a harmadik helyen az osztrák Chris-Andre Mayer (Honda Civic Type-R EP3) zárt.

A kategória címvédő magyarja a legutóbbi állomáson, Csehországban harmadik volt úgy, hogy az élmezőnyből ő vizes pályán ért fel a hegyre, míg legnagyobb ellenfelei egy baleset miatti leállítás után már száraz aszfalton teljesíthettek.

A magyar pilóta sokat készült a német futamra, és ismét bizonyítani szeretett volna. „Azt kell tudni a német pályáról, hogy utoljára itt 2019-ben rendeztek Eb-futamot, így mindannyiunknak új volt. Megszereztem a Glasbachrennent szimulátoron és VR-szemüveggel sokat edzettem. Hasznos volt.” – árulta el Nagy, aki további fejlesztésen töri a fejét.

Kell még legalább 10-15 lóerőt találni az autóban. Lesz is idő rá, mert négy hét múlva következik az olasz verseny.” – nyilatkozta Nagy Norbert.

A német futam után Nagy Norbert előnye 14 pont összetettben az 5-ös kategóriában Lukas Biciatto előtt. A nyári szünetet a magyar Európa-bajnok 90 ponttal várja, az olasznak 76, míg az osztrák Chris-Andre Mayernek 63 pontja van.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top