Keresés
Close this search box.
mgr images tcr it ll64 misano 008

Pozitív tapasztalatokkal és csapatának dicséretével zárt Losonczy Levente az olasz túraautó-bajnokság misanói nyitóhétvégéjén

Pozitív tapasztalatokkal zárt és csapatának dicséretét is megkapta Losonczy Levente az elmúlt hétvégén a túraautós TCR Italy sorozatnak, azaz az olasz bajnokságnak a nyitófordulóján, Misanóban, ahol a 25 fős mezőnyben egy nyolcadik és egy 14. hellyel kezdte az idényt.

A Hungarian Motorsport Academy 21 éves pilótája az időmérő edzésen a 13. rajtkockát szerezte meg, az első, szombaton rendezett versenyen pedig jó versenytempót diktált, egy defekt azonban megfosztotta a jobb eredmény elérésének lehetőségétől.

Az első kör negyedik kanyarjában volt egy kis koccanás az egyik ellenfelemmel és ez elindíthatott egy lassú defektet, amit sajnos nem érzékeltem, mert semmilyen vibrációt, vagy más problémát nem tapasztaltam. A tempóm megvolt, de sajnos ki kellett mennem a boxba a defekt miatt, így nem volt lehetőségem előrébb kerülni a mezőnyben” – mondta az ALM Motorsport Hondájával versenyző Losonczy Levente. Nem ő volt azonban az egyetlen pilóta, aki defektet kapott a 35 perces futamon, emiatt később úgy döntöttek, hogy lerövidítik a második versenyt.

Elég sok egyeztetés zajlott, mert volt, aki épp a kör kezdetén kapott defektet, és nem volt esélye visszajutni a boxba. Sajnos ezek a gumik nem bírnak többet, ezért a második futamot lerövidítették” – mesélte Losonczy Levente, aki nyolcadikként fejezte be a hétvége második versenyét, ezzel a 12. helyen áll az összetettben az első forduló után.

Taktikát váltottam a második futamra, az elején igyekeztem a jó rajt után elsősorban arra törekedni, hogy óvjam a gumikat, mert így volt lehetőségem arra, hogy a verseny későbbi szakaszában pozíciókat tudjak javítani. Többen már az elejétől nagy csatákba kezdtek, így bejött ez a húzás, mert végül sikerült öt helyet javítanom a rajtpozíciómon úgy, hogy közben a gumikat sem tettem tönkre” – elevenítette fel a történteket Losonczy Levente.

Alapvetően pozitív tapasztalatokkal gazdagodtam, a versenytempónk nagyon jó volt és a csapattól is dicséretet kaptam a hétvégét illetően. A továbbiakban az egykörös tempóban kell javulnom, hiszen mindennek a kulcsa az időmérő edzés és az ott elért eredmény. Ezen fogok dolgozni, mert ha jobb rajthelyet sikerül megfogni, akkor sokkal jobb helyzetből tudom elkezdeni a futamokat. Köszönöm a csapat egész hétvégi munkáját, hálás vagyok az erőfeszítésükért és a versenyképes autóért” – mondta a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott és működtetett Hungarian Motorsport Academy utánpótlás-nevelési rendszer versenyzője, aki az év elején bekerült a JAS Motorsport által működtetett, úgynevezett Driver Development Programba (DDP). Ennek keretében számos, az autóversenyzéshez szorosan kapcsolódó területen fejlődhet, miközben fejlesztőpilótája a JAS által üzemeltetett versenyautóknak is.

A TCR Italy idénye június 7. és 9. között folytatódik Szicíliában, az Enna Pergusa versenypályán.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top