Keresés
Close this search box.
si202406300299

Tsolov megszerezte második győzelmét 2024-ben, Spielbergben

Nikola Tsolov diadalmaskodott a spielbergi sprintversenyen, egy izgalmas háromirányú csatában Martinius Stenshorne és az ART Grand Prix csapattárs, Christian Mansell ellen. A bolgár pilóta a verseny végén előzte meg Stenshorne-t, és két biztonsági autós fázis után az utolsó körben is megtartotta előnyét, ezzel megszerezve idei második győzelmét.

A pole-ból induló Stenshorne próbálta visszatartani Mansellt a rajtnál, de az ausztrál pilóta az első kanyarban átvette a vezetést. Stenshorne megpróbált visszatámadni a harmadik kanyarban, de lesodródott a pályáról, így Tsolov feljött a második helyre, így ART kettős vezetés alakult ki.

Dino Beganovic az első kanyarban megpördült, és a top 10-ből visszaesett a 25. helyre. Kacper Sztuka korai kiesése miatt Safety Car fázis következett.

Az ötödik körben újraindult a verseny, Mansell megtartotta az előnyét. Luke Browning, aki rajtbüntetés miatt a 15. helyről indult, előretört, és a negyedik kanyarban három autót előzve feljött a 11. helyre.

A hetedik körben Tsolov DRS segítségével megelőzte Mansellt a negyedik kanyarban, és átvette a vezetést. Browning a tizedik körben a pontszerző helyekre lépett, amikor megelőzte Tim Tramnitzot a harmadik kanyarban.

A 15. körben Mansell visszavette a vezetést Tsolovtól a harmadik kanyarban, de a bolgár pilóta azonnal visszatámadott és a negyedik kanyarban újra átvette az első helyet.

A verseny vége felé Gabriele Minì a hatodik helyre zárkózott fel, míg Lindblad defektet kapott és kiesett a pontszerző helyekről. Az utolsó előtti körben Tsolov ismét átvette a vezetést Manselltől, és Stenshorne is feljött a második helyre.

Montoya és Alex Dunne csatája során baleset történt, amely miatt újabb Safety Car fázis következett. Az utolsó körre eltűnt a biztonsági autó, és Tsolov sikeresen megtartotta előnyét, megszerezve idei második sprintverseny győzelmét Stenshorne előtt.

Nagyszerű eredmény, újabb győzelem számomra ez a sprintverseny. Remélem, holnap új gumikkal még több helyet tudunk javítani és további pontokat szerezni a főversenyen” – nyilatkozta Tsolov.

Szerző: Tepliczky Péter, fotók: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top