Keresés
Close this search box.

Volentér Balázs: Ez a teszt sem csak egy „kis szórakozás” volt

Elégedett vagyok a teljesítményemmel. A pályán mindig elég nagy volt a forgalom, és én most a leggyorsabbak közé tartoztam, aminek nagyon örülök. 

Volentér Balázs
Formula Renault 2.0
Gyorsasági Szakág
Pannóniaring, Tesztnap
2014.10.20.
Interjú Balázzsal a Mogul Tesz után.

Túl vagy a Mogul Csapatnál lévő Formula Renault teszten.
Megosztanád a portálolvasókkal, hogy miként értékeled a hétfői napodat?
– Úgy gondolom, hogy viszonylag jól sikerült. Elégedett vagyok a teljesítményemmel. A pályán mindig elég nagy volt a forgalom, és én most a leggyorsabbak közé tartoztam, aminek nagyon örülök. A fő feladat az volt, hogy hozzászokjak a formula autós körülményekhez, illetve, hogy megmutassam a Vígh Racing-nek, hogy mire is vagyok képes, az idők, most nem számítottak. Az elsődleges célkitűzést kiválóan teljesítettem. Versenyző létemre, természetesen nem tudtam teljesen hátat fordítani a köridőknek, amik lehettek volna egy picit jobbak, de mivel ilyen sokan voltunk, nem igazán tudtam tiszta, hiba és vagy feltartás nélküli kört futni, így azokkal is elégedett vagyok.

Van-e „titkold” terved a 2015-ös versenyévaddal, hogy Formula autót teszteltél?
– Igen van, ez a teszt sem csak egy „kis szórakozás” volt a számomra. Ez már a jövő évre való felkészülés egyik lépése volt. Azt viszont, hogy mire is készülök, egyenlőre még nem szeretném elárulni.

Korábban versenyeztél-e a Pannóniaringen gokarttal. Mennyiben nyújt segítséget a gokartos múltad a pályaautózáshoz?
– Igen, valóban volt már jó pár futamom itt (illetve egészen pontosan a gokart pályán), és elég nagy sikereket értem el. Elég sok mindent meg tudtam tanulni a gokartban, amit tudok is kamatoztatni mind a forma autózásnál, mind a túra autózásnál. Én egy elég komoly kategóriában versenyeztem eddig (KZ2-felnőtt kategória, 6 sebességes váltós, 45 LE, a gép önmagában nincs 100 kg, 180 Km/h a végsebessége, és 0-100-ra 2-2,5 másodperc alatt gyorsul). A formula autó nagyon hasonló vezetési stílust igényel, mint a gokartom, így elég hamar otthonosan éreztem magam a Renault-ban.

Megkaptál-e minden segítséget a Mogul Csapattól?
– Meg, és ezt ezúton is szeretném megköszönni. A szerelő srácok mindent elkövettek azért, hogy minél komfortosabban érezzem magam az autóban, és minden úgy működjön, ahogyan én azt szeretném. Minden etap után megkérdezték, hogy hogyan viselkedett az autó, és az elmondásaimnak megfelelően állítottak mindent. A csapat vezetője Fekete László pedig igen hasznos tanácsokat adott az autó vezetésével kapcsolatban. A teszt során folyamatosan éreztem a segítő készséget részükről.

Támogatók: OXXO Energy Drink, Gokartring, SimHouse Szimulátortechnikai Kft., P1 Cam, Óbuda Sport és Szabadidő nonprofit Kft., Sunrise Fitness.
– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top