Keresés
Close this search box.

Harsányi Zoltán: A cél változatlan

Az RXC Technics Motorsport kilencszeres magyar bajnok ralikrossz versenyzőjének a most hétvégén sorra kerülő nyirádi zóna- és magyar bajnoki futamon is ugyanaz lesz a célja, mint az összes eddigi versenyen: idei első győzelmének megszerzése.

„A helyzet változatlan” – kezdi Harsányi Zoltán. „A pünkösdi, RabócsiRing-i versenyen végre sikerült megszereznünk idei első dobogós helyezésünket, ami nekem és a csapatnak is nagyon kellett már, de az ez évi első győzelmünk még mindig várat magára, ezért a célunk egyértelműen az, hogy ezt minél előbb megszerezzük, lehetőleg már most, Nyirádon.”

A Balaton közelében fekvő volt Eb-s pálya a pilóta egyik legkedveltebb versenyhelyszíne, amelyhez rengeteg szép emlék köti. 2008-ban emlékezetes módon, az utolsó kör utolsó kanyarjában előzte meg az Eb C-döntőjében a legendás Per Eklundot, így kiharcolva a B-döntőbe való feljutást a tomboló hazai közönség szeme láttára, míg a tavalyi Rallycross Challenge Europe futamon egy győzelemmel örvendeztette meg Nyirádon a hazai publikumot.

„Nem is lehet kérdés, hogy mindig szívesen jövök vissza Nyirádra, hiszen ez Európa egyik legtechnikásabb és legszínvonalasabb pályája, és élmény rajta versenyezni. Az idei ob-mezőny eleve nagyon erős, és most még a külföldiek is jönnek, úgyhogy komoly csatára, és már az előfutamokban is előrehozott mini döntőkre számítok. Jó lesz!” – dörzsölte a tenyerét versenyzésre éhesen Harsányi.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top