blank

Boullier szerint Monacóban bizonyíthatnak

blank

Éric Boullier, a McLaren versenyigazgatója bízik abban, hogy Monacóban az MP4-31 kiemelkedően fog teljesíteni.

A McLaren az utóbbi években kétségtelenül a mélypontját éli. A Honda erőforrások egyelőre nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, illetve a megbízhatósággal is problémák adódtak. A legendás monte carlói pályán azonban a motorteljesítmény nem fontos annyira, mint a versenynaptár többi helyszínén.

„Monacóban kevesebb szerepet játszik a végteljesítmény. Ez az a pálya, ahol papíron erősek lehetünk és ami a legjobban feküdhet nekünk. De van egy másik arca is, az pedig a kiszámíthatatlanság.

Az időjárási körülmények gyakran változnak, a balesetek is gyakoriak amelyek a verseny végeredményét is befolyásolják, valamint mint köztudott, az előzés is igen nehéz. Igen, ezek az elemek teszik Monacót különlegessé, azonban sok hasznos adat áll rendelkezésünkre a szezonközi tesztből, amelyeknek köszönhetően elszántsággal és erőbedobással vághatunk neki a hétvégének.

A legfontosabb pont számunkra a megbízhatóság és az időmérőn nyújtott teljesítmény, ugyanis gyakran ezen hiányosságok miatt estünk el pontoktól. Fontos, hogy a kvalifikációra is koncentráljunk, hiszen ez adja meg a lehetőséget a verseny lehető legjobb kezdetére” – zárta gondolatait Boullier.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top