Keresés
Close this search box.

Ecclestone mindenkit megnyugtatott: marad a helyén

blank

A Forma-1 vezérigazgatója, Bernie Ecclestone úgy nyilatkozott, annak ellenére, hogy a Liberty Media felvásárolta az F1-et birtokló cégcsoportot, a következő pár évben nem lesz változás a menedzsmentben.

A Liberty Media szeptemberben 18.7 százalékos részesedést szerzett magának a Forma-1-ben, amiért 746 millió dollárt (210 milliárd forintot) pengetett ki, mindemellett az F1 anyavállalata, a Delta Topco részvényei is száz százalékban hozzájuk tartozik.

Az elmúlt napokban szárnyra keltek olyan találgatások, miszerint hamarosan a Ferrari és a Mercedes egykori csapatfőnöke, Ross Brawn veheti át Ecclestone helyét.

Az F1 hivatalos weboldala most megkérdezte a leginkább érintett, 86 éves brit üzletembert a pletykákkal kapcsolatban. „Nos, biztosíthatom a rajongókat, hogy ami a vállalatot illeti, minden marad úgy, ahogy most van – nem lesz változás.

Lehetnek mások a részvényesek, és lehet, hogy ezek a részvényesek több kereskedelmi jogot birtokolnak, mint korábban a CVC – mindössze erről van szó.”

Arra, hogy a Concorde Egyezmény hamarosan, vagyis 2020-ban jár le, Ecclestone így reagált: „Van egy megállapodásunk a csapatokkal és minden marad a régiben.

Ahogy az megszokott, a meghosszabbítás előtt lesznek majd még viták a csapatok között. Majd meglátjuk, mi lesz.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top