Keresés
Close this search box.
Fotó: Alfa Romeo Sauber F1 Team

Előléptették Tatiana Calderónt

Fotó: Alfa Romeo Sauber F1 Team

Az Alfa Romeo Sauber F1 Team bejelentette, hogy meghosszabbítja szerződését a kolumbiai versenyzőnővel, Tatiana Calderónnal, aki viszont idén már a pályán is lehetőséghez juthat majd.

A 24 éves pilóta tavaly a svájci alakulat  fejlesztőpilótája volt, azonban idén „előléptették”, ugyanis a 2018-as szezon során már tesztpilótaként bizonyíthat, ami egész pontosan azt jelenti, hogy akár pályára is gurulhat majd a C37-el.

A hivatalos közlemény szerint Calderón a csapat szimulátorában fejlesztheti majd a tudását, s a csapat mérnökeivel is konzultálni fog. Ahogy tavaly, úgy idén is ott lesz majd számos futamon, így munkáját nem csak a hinwili gyárban fogja végezni.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a 2018-as szezon során az Alfa Romeo Sauber F1 Team tesztpilótája lehetek” – olvasható a fiatal autóversenyzőnő nyilatkozata a hivatalos közleményben. „Ez az együttműködés azokra az alapokra épül, amelyet az elmúlt évben fejlesztőpilótaként szereztem a csapatnál és várom, hogy együtt továbbhaladhassunk ezen a pozitív úton. Versenyzőként képes vagyok a fejlődésre, és meggyőződésem, hogy ennek idén is eleget fogok tenni. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak ezért a csodálatos lehetőségért, amelyet azonban nem kaptam volna meg az Escuderia Telmex hosszútávú támogatása nélkül. Már várom a szezonkezdetet és azt, hogy a GP3-ban és a Formula 1-ben is bizonyíthassam a képességeimet.”

Az Alfa Romeo Sauber F1 Team  csapatfőnöke, Frédéric Vasseur hozzátette, hogy Calderón szorgalma és kitartása lenyűgözte a csapatot, mindemellett versenyzőként is fejlődött az elmúlt évben, így nem volt kérdés részükről a szerződéshosszabbítás.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top