Keresés
Close this search box.
Fotó: MERCEDES AMG PETRONAS

Hamilton bízik abban, hogy a szerencse ismét mellé szegődik

Fotó: MERCEDES AMG PETRONAS

Lewis Hamilton maga is beismerte, hogy vissza kell térnie a nyerő formájához ahhoz, hogy továbbra is harcban lehessen a 2016-os világbajnoki cím megszerzéséért. A brit nincs könnyű helyzetben, hiszen a lélektani előny a világbajnoki pontversenyt vezető csapattársánál, Nico Rosbergnél van.

Rosberg a Belga, Olasz és Szingapúri Nagydíjon is diadalmaskodott, ezzel pedig a 19 pontos hátrányát nyolc pontos előnnyé fordította, hat versennyel, és 150 megszerezhető ponttal a vége előtt.

Hamilton elismerte, hogy csapattársa a Marina Bay-en egyszerűen remek formáját mutatta, azonban reméli, hogy a Maláj Nagydíj végén ő állhat majd fel a dobogó legfelső fokára. „A szingapúri egy nehéz hétvége volt számomra” – kezdte nyilatkozatát a háromszoros vb-első pilóta az éjszakai versenyre vonatkozóan, majd kiemelte, hogy a két héttel ezelőtti megmérettetésen közel sem volt topformában.

„Mindketten rendkívül versenyképesek vagyunk. Valamelyik hétvégén ő remekel, a másikon viszont én. Ezek a kombinációk váltogatják egymást, és ebből áll össze egy erős hétvége.

Jelen pillanatban ötletem sincs arra, hogy mikor történhet meg az esetleges helycsere, de még mindig hat futam van hátra, szóval mindent bele kell adnom és bízni a legjobbakban – sportemberként ennyit tudsz tenni.

Jó eredményeket kell elérnem ahhoz, hogy újra az élre álljak és ott is maradjak, ez pedig már egy párszor megtörtént velem a múltban, szóval nincs okom arra, hogy a miatt aggódjak, hogy ez idén esetleg nem történhet meg.”

Hamilton a 2014-es Maláj Nagydíjon rajt-cél győzelmet aratott, így minden oka megvan arra, hogy magabiztosan vágjon neki a hétvégének.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top