Keresés
Close this search box.
Fotó: Red Bull (Clive Mason/Getty Images)

Horner szerint Verstappen akciói határesetek voltak

Fotó: Red Bull (Clive Mason/Getty Images)

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elismerte, hogy a Belga Nagydíjon Max Verstappen valóban a határon versenyzett, mindemellett védelmébe vette az ifjú tehetséget.

Kimi Räikkönen a vasárnapi futam után nem rejtette véka alá véleményét, s nyíltan bírálta a holland pilóta Spa-Francorchamps-ban bemutatott akcióit.

Habár Verstappen a népes szurkolóközönsége előtt a kvalifikáción a második rajtkockát szerezte meg, azonban nem sikerült átmentenie ezt a kiváló formát a futamra, s csak a 11. helyen ért célba – Horner viszont úgy véli, hogy a fiatal tehetség tanulni fog ebből a futamból.

„Szerintem erőteljesen a határok széleit súrolta; megúszta, és a versenybírák is boldogok” – nyilatkozta a brit csapatvezető.

„Ha lett volna valami probléma, vagy szabályokba ütközött volna, biztos vagyok abban, hogy a rendkívül tapasztalt Danny Sullivan, vagy Charlie Whiting jelezte volna ezt a stewardoknak. A versenybírák viszont nem tettek intézkedéseket. Biztos vagyok abban, hogy Max megnézi, és talán kicsit tanulni is fog ebből a következő futamokra.”

Horner hozzátette: úgy érzi, hogy a Red Bull egykori pilótája, a most Ferrari színekben versenyző Sebastian Vettel volt a La Source-ban történt ütközés okozója. „Amikor három autó akar beférni egy helyre… Sebastian volt a külső íven, és összepréselte őket – talán nem vette észre, hogy Max belül volt s Kiminek nem volt hova mennie.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top