Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Fucsovics Márton)

Hamar búcsúzott Fucsovics

Fotó: Facebook (Fucsovics Márton)

Az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában Fucsovics Márton vereséget szenvedett spanyol ellenfelétől, Nicolas Almagrótól.

Az élete első főtáblás Grand Slammérkőzését vívó magyar játékos – aki 155. a világranglistán – megilletődötten kezdett az ATP-rangsorban 46. riválisa ellen, aki 2011 májusában kilencedik is volt. A spanyol játékos 28 perc alatt nyerte az első szettet, amelyben mindössze egy gémet engedett át Fucsovicsnak.

A második játszma kiegyenlítettebb volt, a 31 éves, 13 tornán győztes Almagrónak 43 percre volt szüksége a négy játékot nyerő Fucsovics ellen, aki a harmadik felvonásban brékhátrányból egyenlített. A rövidítésben Fucsovicsnak szettlabdája volt, ám nem tudott élni vele, a spanyol pedig végül 64 perc alatt megnyerte a játszmát, s egyúttal a – 2 óra 16 perces – mérkőzést.

A 24 éves Fucsovics 15. nekifutásra verekedte fel magát a selejtezőből GS-verseny főtáblájára. Legutóbb 2002-ben volt magyar férfi játékos az elitmezőny tagja a US Openen, méghozzá éppen Fucsovics edzője, a 2004-ben visszavonult Sávolt Attila, aki azonban nem tudott meccset nyerni. A legutóbbi főtáblás meccsgyőzelemre New Yorkban 1984-ben került sor, akkor Taróczy Balázs jutott el a második körig.

Az előző magyar Grand Slamfőtáblás is Sávolt Attila volt, aki 2003-ban a Roland Garroson szerepelt, és a harmadik fordulóban esett ki.

Eredmény, férfiak, 1. forduló:
Nicolas Almagro (spanyol)-Fucsovics Márton 6:1, 6:4, 7:6

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top