Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Renault Sport Formula One Team)

Napi négy órás edzéssel készül a szezonra Hülkenberg

Fotó: Facebook (Renault Sport Formula One Team)

A Renault német versenyzője, Nico Hülkenberg úgy véli, hogy a 2017-es Forma-1-es autók „brutálisan gyorsak” lesznek – mindezt azután nyilatkozta, hogy az uborkaszezon alatt lehetősége volt kipróbálni a francia gyár idei autóját a szimulátorban.

A Forma-1-ben 2017-ben egy új éra köszönt be az érvénybe lépő szabályváltozások miatt – ebből adódóan az autók várhatóan 4-5 másodperccel lesznek majd gyorsabbak körönként, mint tavaly, miután az aerodinamikai rendszerek is komoly változásokon esnek majd át, illetve a Pirelli abroncsai is szélesebbek lesznek.

Hülkenberg – aki tavaly úgy döntött, hogy több év után elhagyja a Force Indiát, s a Renault-hoz igazol – azzal számol, hogy az új szabályok lényeges különbségeket hoznak majd a sportba. „Az új autók brutálisan gyorsnak tűnnek” – kezdte az Auto Motor und Sportnak adott nyilatkozatát a német pilóta, aki a szimulátorban megtett megannyi kör után osztotta meg a tapasztalatát. Kiemelte, hogy az új szabályok más-más hatással lesznek a versenyekre, az adott pályától függően. „A DRS hatás lényegesen nagyobb hangsúlyt fog kapni, mint a 2016-os autókban. Monacóban viszont nem leszel képes az előzésre. Csak a pálya közepén fogsz menni a széles autóddal, és ennyi.”

Hülkenberg is csatlakozott véleményével azon pilóták sorához, akik úgy vélik, hogy az idei autókat fizikailag megterhelőbb lesz majd vezetni. „Már karácsony előtt elkezdtem az edzést, és a szilveszter után azonnal folytattam is.”

„Két órát edzek reggel, két órát pedig délután – ebbe pedig beletartoznak a speciális, kifejezetten a nyakizmot célzó gyakorlatok is. Megígérhetem mindenkinek, hogy újra nehéz lesz vezetni az autókat.”

Az első tesztre február 27.-én, Barcelonában kerül majd sor.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top