Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Pascal Wehrlein Official)

Wehrlein készen állna a Mercedesnél bizonyítani

Fotó: Facebook (Pascal Wehrlein Official)

Pascal Wehrlein úgy érzi, hogy készen állna átvenni Nico Rosberg megüresedett ülését a Mercedesnél.

Rosberg pénteken jelentette be azon döntését, hogy visszavonul, s jövőre a szurkolók már nem találkozhatnak vele a rajtrácson.

A Mercedes az utóbbi években kiemelkedett a mezőnyből, s a konstruktőri bajnokságban elnyert vb-címek mellett Lewis Hamiltont két vb-elsőséghez segítették hozzá, míg 2016-ban szintén a német alakulat pilótája, Nico Rosberg szerezte meg a bajnoki címet. Az eredmények tekintetében nem csoda, hogy az F1 állóvizét felkavarta Rosberg bejelentése, s a legtöbb aktív pilótát lázba hozta a lehetőséget.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója még múlt héten úgy nyilatkozott, hogy a döntést nem fogják elkapkodni, s időre van szükségük a pilóta kiválasztását illetően.

Wehrlein – aki egyébként elnyerte az „év újonca” elismerést – a londoni Autosport Awards-on beszélt az esélyeiről. „Egy szezon a Forma-1-ben nem sok, de késznek érzem magam a feladatra, a kellő önbizalmam is megvan hozzá” – nyilatkozta a fiatal tehetség, aki idén a Manor színeiben bizonyíthatott.

„A döntés a vezetőség kezében van… Toto telefonja éghet péntek óta, rengeteg pilóta hívta őt, de tiszteletben tartom a folyamatot és a számomra legjobb lehetőséget szeretném majd megragadni.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top