Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Marjai János

Kiss Norbert harmadikként zárt a második futamon a Hungaroringen

MTI Fotó: Marjai János

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője harmadik lett a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának szombat délutáni második futamán, a Hungaroringen.

A 31 éves szombathelyi pilóta a szombati első versenyen másodikként ért célba, így a hetedik helyről vágott neki a második futamnak. Az első két kört követően már az ötödik pozíciót foglalta el, majd az ötödik körben a pontversenyben második Adam Lackót maga mögé utasítva átvette a negyedik helyet. A hét-nyolc kamiont magába foglaló „főmezőnyben” végig rendkívül kiélezett csata folyt, szorosan követték egymást a gépek. Kiss újabb helyet lépett előre, majd nagy csatát folytatott a cseh Frantisek Vojtisekkel, ám a kilencedik körben a hátulról érkező Jochen Hahn kitolta a pályáról, így a negyedik helyre csúszott vissza. Pazar kifékezéssel Kiss az utolsó kör elején visszavette a harmadik pozíciót, sőt, a kör végén a célegyenesre fordító kanyarban utol is érte, majd meglökte Vojtiseket. A cseh pilóta a falnak csapódott, és kiesett. A magyar versenyző végül harmadikként ért be.

„Még jobban sikerültek a beállítások, mint az első futamon, s jól is haladtam előre, amíg utol nem értem Frankie-t” – nyilatkozta Kiss a futam után. Hozzátette, a cseh versenyző egész futamon nagyon a védekezésre koncentrált, ezért alakult ki tumultus mögötte, amelyben többször összeértek a versenyzők, s ő maga is kicsúszott egyszer. „Sajnálom, ami az utolsó kanyarban történt, meglepett, hogy kigyorsítás helyett fékezett, így hozzáértem, ő pedig kicsúszott.”

A versenyt a német Stephanie Halm nyerte fölényesen. Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője ötödik lett.

Vasárnap 9.45 órától kerül sor a második időmérőre, a harmadik futam 14.10-kor rajtol a Hungaroringen.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top