blank

Pályán és plázában

blank

Amíg mások a húsvét megünneplésére készülődtek, addig a H-MOTO Team versenyzői számára ez az időszak is sűrű volt, ugyanis ilyenkor sem hanyagolták el kötelességeiket. Amíg Vincze Hanna az utánpótlás dragbike bajnokság nyitófutamán vett részt, addig Györfi Alen a kecskeméti Malom Centerben népszerűsítette a magyar gyorsasági motorsportot.

„Nem volt túl barátságos az időjárás – szemerkélő eső, erős szél és hideg fogadott bennünket szombaton a kiskunlacházi repülőtéren, a Dragracing kupasorozat évadnyitó versenyén. A pálya száraz maradt, a nagy erejű széllökések azonban nehezítették a dolgokat” – számolt be Vincze Hanna.

„A motorom jól működött, junior kategóriában az első helyre kvalifikáltam magam az időmérőn. A döntők már kicsit kalandosabbra sikeredtek… Az elődöntőben majdnem kiestem, mert elegykerekeztem a rajtot, de aztán összeszedtem a gépem. A döntő futamon viszont már annyira felerősödött a szél, hogy a pálya végén egy hirtelen lökés egyszerűen felborított a motorral együtt, így gyakorlatilag bezuhantam a célba.

Volt már néhány esésem, de ehhez hasonló még sohasem. Jól vagyok, hiszen a sisakom és a bőrruhám is állta a próbát, a lényeg pedig a végeredmény: mivel nincs benne a szabályzatban, hogy keréken gurulva kell érkezni, ezért, ha csúszva is, de elsőként haladtam át a célvonalon, így sikerült megszereznem a győzelmet! Nincs megállás, a héten a kecskeméti gokart pályán folytatjuk az edzést az április 24-i MAMS OB-ra.”

Györfi Alen mindenközben Kecskeméten vendégeskedett, a helyi bevásárló- és szórakoztatóközpont meghívásának tett eleget, ahol motorkiállításon, és prevención vett részt. A H-MOTO Team kiállítói minőségben képviseltette magát, több versenygépét is megcsodálhatta a nagyérdemű, Alent pedig a színpadon faggatták a szervezők a gyorsasági motorosok életéről, mindennapjairól.

A hamarosan kezdődő bajnoki szereplés előtt jó alkalom adódott arra, hogy a szép számmal ellátogató közönség számára kicsit közelebb hozzák a gyorsasági pályaversenyzés világát a H-MOTO Team motorosának segítségével. „Jó kezdeményezés ez, hiszen vidám hangulatban, sok ember előtt beszélhettünk arról, amiért nap mint nap vállvetve dolgozunk a csapattal. A motorozás nem csak sport, több annál. Szenvedély és életérzés! Ezúton is szeretném megköszönni ezt a remek lehetőséget a Malom Center munkatársainak!” – fogalmazott röviden a szombati rendezvénnyel kapcsolatban Györfi Alen.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top