Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Gyutai Adrián)

Sikertelen szezon után új utakon Gyutai

Fotó: Facebook (Gyutai Adrián)

Komoly tervekkel vág neki a 2017-es szezonnak Gyutai Adrián, aki az egyik legerősebb nyílt nemzetközi gyorsaságimotoros bajnokságban, a német pontvadászatban (IDM) folytatja pályafutását. A magyar motoros távlati céljai között szerepel az is, hogy 2019-ben már a Superbikevilágbajnokság Supersport kategóriájában versenyezzen.

A 26 éves paksi motoros szerdán azt mondta, hogy menedzsmentjével közösen kialakítottak egy hároméves stratégiát, miután az idei szezon nem úgy sikerült, ahogyan azt eltervezték.

„Nem árt a lépcsőzetesség, mert szeretném arra a szintre visszatornázni magam, amelyen a tavalyi szezonban voltam állandó pontszerzőként az olasz bajnokságban, s egy Moto3-as világbajnoki futam résztvevőjeként” – jelentette ki a Korda Racing versenyzője.

Gyutai hozzátette, a kétéves, felemásra sikerült olasz bajnoki szereplés után most egy átgondolt koncepció mentén haladva vág neki az új kihívásoknak. Így 2018-ban a Supersport-vb európai futamain is rajthoz állna, egy évvel később pedig már teljes idényt motorozna ebben a géposztályban.

A paksi motoros azt mondta, egy Yamaha R6-ossal versenyez majd az IDM Superstock 600-as kategóriájában, ezzel a márkával a H-Moto Team segítségének köszönhetően az idén már megismerkedett.

„Decemberben egy tíznapos spanyolországi edzőtábor vár rám, sok motorozási lehetőséggel, s ez alkalmat ad arra, hogy javítsak a stílusomon, ebben ugyanis még van hova fejlődnöm” – emelte ki Gyutai, akinek a karrierje az idén pénzügyi problémák miatt veszélybe került, de többek között szülővárosának, Paksnak az önkormányzata is mellé állt szeptemberben.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top