Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Földi Imre

„Nincs szégyenkeznivalónk, elégedettek vagyunk a DTM-futammal”

MTI Fotó: Földi Imre

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a létesítményt működtető gazdasági társaságnak nincs szégyenkeznivalója a német túraautó-bajnokság (DTM) magyarországi versenyhétvégéjén, amellyel minden szempontból elégedettek.

A sportvezető vasárnap, a DTM második mogyoródi futama előtt azt mondta, hogy a sorozatban szereplő három autógyár, az Audi, a Mercedes és a BMW miatt is nagyon fontos az országnak a DTM mogyoródi jelenléte, mivel előbbi két gyár Magyarországon is nagyon sok embernek ad munkát. Hozzátette, „sportszakmai szempontból, aki ismeri a túraautózást, az pontosan tudja, hogy hol kell elhelyezni a DTM-et”.

„Hároméves, aláírt szerződéssel rendelkezünk, azaz jövőre és 2018-ban is eljön ide a DTM, és ezt a tervezett modernizációs folyamat sem fogja befolyásolni, mert ha 2017. október 1-jén elkezdődnek a bontási munkálatok, akkor 2018 májusára be lehet fejezni a lelátó nagyobb részét és a főépületet, és onnantól lehet már versenyeket rendezni” – jelentette ki Gyulay Zsolt. Hozzátette, úgy érzi, hogy a DTM szempontjából ideális a szeptemberi időpont, szerencsés, hogy az idő még jó, sokan is vannak kint a pályán, mert már „mindenki visszajött a nyaralásból”.

Az elnök-vezérigazgató azt mondta, ma Magyarországon nehéz nagy tömegeket megmozgatni egy-egy sporteseményre, de a Forma-1 sok nézőt vonz, valamint a túraautó-világbajnokság (WTCC) Michelisz Norbert miatt szintén „kicsábítja” a Hungaroringre a közönséget.

„Nagyon nehéz a feladat, mert fontos, hogy sok versenyünk legyen, ugyanakkor a gazdasági társaság szintjén az a cél, hogy ezek nyereségesek, vagy legalább nullszaldósak legyenek” – hangsúlyozta, majd úgy folytatta: a DTM-nek hasonló a hozadéka, mint a Forma-1-nek, mivel ezen az eseményen a három nagy német autógyár és képviselői egy időben vannak egy helyen jelen.

A jövő évben július 14. és 30. között sorra kerülő budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokság és a 2017-es Forma-1-es Magyar Nagydíj időpontjának ütközéséről Gyulay Zsolt azt mondta: „mi 30 éve szerepelünk egy nemzetközi versenynaptárban ezzel a július végi időponttal, s bár volt kísérlet a változtatásra – Bernie Ecclestone ígéretet tett egy augusztus eleji időpontra való áthelyezésre -, a pilóták kiharcolták maguknak, hogy júliusban legyen a magyar GP”.

Az elnök-vezérigazgató hozzátette, egyetlen mozgásterük maradt, a vizes vb szervezőinek a kérésére cseréltek a Német Nagydíjjal, amely így július 30-ra került, a mogyoródi futam pedig július 23-i időponttal szerepel a versenynaptárban.

„Én teljes mértékben egyetértek a kormánybiztos úrral abban, hogy ennek a két eseménynek az együttes lebonyolítása remek próbatétel, és szerintem ékes bizonyítéka annak, hogy Magyarország képes megrendezni nagy sporteseményeket akár egy időpontban is” – mondta Gyulay Zsolt, majd hozzátette: szerinte a vizes vb szervezőinek keresniük kellene az együttműködést a Hungaroring Sport Zrt.-vel, amely már gyakorlatilag árulja a jegyeket a jövő évi Forma-1-es magyar GP-re.

A Forma-1 tulajdonosváltásával összefüggésben Gyulay Zsolt azt mondta, számítanak változásokra, de korai még jósolgatni, ezért ők gőzerővel dolgoznak a 2017-es versenyhétvége szervezésén, s azt remélik, hogy a következő F1-es Magyar Nagydíj is az előzőekhez hasonlóan sikeres lesz.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top