Keresés
Close this search box.

A kategória élén

blank

SOLID Racing Team – 22. Miskolc Rallye 2016. 04. 29-30.

Merencsics Árpád – Szemmelroth Anetta, Suzuki Swift Gti MK1

Sikerült rápihenni a versenyre? A képeket elnézve abszolút jó környezetben sikerült ráhangolódni a hétvégére.

 

Igen valamelyest sikerült. Azzal hogy egy nappal előbb lementünk, és nem aznap hajnalban kellett kelni, sokkal jobban és gördülékenyebben tudtuk feldolgozni a pályákat. Igen a környezet az nagyon szép volt, pázsit, fürdőtó, nyugágy, miegymás. A képeket elnézve a szervizcsapatunk megfelelően felkészült!

A verseny előtt arról beszélgettünk, hogy feküdni fognak a szakaszok a kocsinak.
Igen, voltak olyan részek amik feküdtek az autónak. Mályinka nagyon tetszett, az egyik legjobb pálya. Az eső is keresztbe tett, mert eszméletlenül csúsztak a pályák, de megoldottuk azt a feladatot is. Sajnos volt technikai gondunk, így nem tudtam annyira felszabadultan autózni, hozzátéve azt is, hogy volt amikor nem csak nekünk, de másnak is sietni kellett hogy odaérjünk mindenhova.

Azt leszámítva, hogy nem volt taktikátok a hétvégére, elég jó helyeken autóztatok. Erőből sikerült hozni a helyezéseket?

Mint említettem volt kis technikai gondunk, így a verseny második felében óvatosan kellett autózni, mert azt hittem hajtás gondunk van. Cseréltünk is egy féltengelyt, de a hiba nem szűnt meg teljesen, így folytattuk azt a taktikát, hogy érjünk be.

Ugye a historic versenyhétvégéken mindkét nap hirdetnek eredményt. Ismét sikerült jó helyezésekkel zárnotok.
Nem minden versenyen hirdetnek mindkét nap eredményt. Eger például dupla szorzóval rendelkezett, ott mindkét nap lett eredmény hirdetve. Miskolc 1.5 szorzós verseny, itt egy eredmény van. Igen, nagyon jó eredménnyel zártunk, hiszen nyertük a kategóriánkat, abszolútban pedig második helyezést értünk el. Hozzá kell tegyem, hogy ehhez kellett az, hogy kibírja a technika, mert nagyon sok párosnak volt technikai gondja. Nekünk szerencsénk volt, mert kitartottunk mi is, valamint a technika is, ez a kombináció kellett a sikerhez. A szervizünk nagyon jól dolgozott, és nagy nagy dicséretet érdemel a gyors munkáért a hétvégén.

Változott-e valamit a korábbi tapasztalatok alapján kialakított kép a miskolci versenyről?
A pályák tekintetében nem. Még mindig az egyik legjobb, és legszebb környék. Sajnos negatívum az van, az etapon elég sietősre kellett vennünk a tempót, hogy odaérjünk mindenhova. Ezen kívül nem volt gond mással.

Következő versenyről tudunk már valamit a részetekről?
Igen. Székesfehérváron lesz a következő megmérettetés, az autót szépen szétszedjük ahogy kell, és javítunk rajta, hogy megelőzzük a technikai gondokat.

Köszönjük a támogatóinknak, a szurkolóknak, és természetesen a szervizcsapatnak a hétvégét, hisz nélkülük nem lennénk eredményesek, és nem juthatnánk el ezekre a versenyekre!

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Büttner & Co, Komplex, Kori ’96 Kft., Nyilas GSM Kft., Somogy Lift Kft., Agrivál Kft., Bionvell, MOST Médiacsoport, RádióMost, Zsirai Pincészet, Evolution, Innovitas, Cortesia Group, Sigillanda, Release, Excel IT, The Body Shop, Merencsics Autó Kft., Gazda Trans Kft., Szegecs Patrol Vagyonvédelmi Kft.; Dokutech Center Kft.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top