Keresés
Close this search box.
Fotó: Galadriel Sportfotó (Szegedi Gabriella)

„Az irány jó, egyre bátrabban versenyzünk az új autóval”

Fotó: Galadriel Sportfotó (Szegedi Gabriella)

Habár a Pro Racers duója a Miskolc Rallye-n ismét dobogóra állhatott, azonban a győzelemhez további tesztekre is szükség van.

A szezonnyitó után ismét dobogóra állhatott Kazár Miklós és navigátora, Ferencz Ramón az idei Miskolc Rallye-n, ami a minimum elvárása volt a párosnak hazai versenyükön. A vadonatúj Ford Fiesta R5-ös teljesítményén abszolút meglátszott a futam előtti tesztprogram jótékony hatása, hiszen szinte minden szakaszon versenyben voltak a győzelemért, egyre bátrabban mentek méterről méterre, és ez megint egy abszolút harmadik helyet eredményezett, amivel a Pro Racers duója immár a második helyre jött fel összetettben. Ám azt sem titkolja a korábbi négyszeres magyar bajnok, hogy kell még idő ahhoz, hogy teljesen tökéletes legyen az összhang az autóval, ráadásul egy-két hibát is elkövettek, ami egyszerűen nem fér bele, ha nyerni akarnak.

„Nagyon vártam már a hétvégét, hiszen hazai pályán szerettünk volna bizonyítani a miskolci közönségnek. Összességében elégedett vagyok az elért eredménnyel, mert ezzel az újabb dobogós hellyel feljöttünk összetettben a második helyre, és az a lényeg, hogy nem kerültünk behozhatatlan hátrányba a bajnoki címért folytatott csatában. Az elvégzett tesztprogramnak köszönhetően egyre jobban teljesítünk a Forddal, de akármennyire jó is az irány, és megyünk egyre bátrabban az R5-össel, van még dolgunk bőven. Talán végezhettünk volna előrébb is a harmadik helynél, de sajnos kétszer rossz gumit választottunk, míg egyszer, az utolsó szakaszon túlvállaltuk magunkat, és megforogtunk. Egy biztos, még jobban oda kell tennem magam, éppen ezért úgy döntöttünk Ramónnal és az egyébként remekül dolgozó csapattal, hogy a három hét múlva sorra kerülő szombathelyi verseny előtt ismét beiktatunk egy tesztprogramot, hogy az Iseum Rallye-n már tökéletes legyen az összhang az autóval” – jelentette ki Kazár Miklós.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top