Keresés
Close this search box.
dominik rally dijatado 2022 004

Egy álmot élek meg!

Tegnap volt az Érd Arénában a Magyar Rally Országos Bajnokság 2022 Díjkiosztó Ünnepsége, ahol kategóriádban 3. helyen zártad a bajnokságot, illetve különdíjat kaptál.  Te lettél 2022 felfedezettje! Mit érzel most? Hogyan élted meg a díjátadót?
– Nehéz szavakba öntenem az érzéseimet. Jól megleptek ezzel a különdíjjal. Nem számítottam ilyesmire. Óriási megtiszteltetés, hogy a szövetség és ezek szerint sokan így látnak engem kívülről. Én kicsit másképp értékelem magam. Jó az irány, de sokat és töretlenül kell még fejlődnöm. Jövőre mindenképp gyorsulni szeretnék a pályákon.

Jó érzés ugyanakkor, hogy az MNASZ, ami egy szakmai szövetség és szakmai szemmel lát engem, méltónak gondolt erre a címre. Kifejezetten jól esett, hogy Oláh Gyárfás Elnök Úr és Berényi Ákos a Rally Szakági Bizottság vezetője, személyesen adta át nekem ezt a csodálatos trófeát.

A rendezvény jól szervezett volt, remek hangulatban, zökkenőmentesen zajlott. Szeretnék mindenkin gratulálni, aki a 2022-es Bajnokságban bármilyen módon részt vett, akár indulóként vagy szervezőként, illetve aki bármilyen módon hozzájárult.

Természetesen gratulálok minden díjazottnak!

Nagyon visszafogottan nyilatkozol az éves teljesítményeddel kapcsolatosan. Nem vagy elégedett magaddal?

– Ez így, talán erős megfogalmazás. Elégedett vagyok, hiszen a körülményekhez képest szerintem kihoztam a lehető legjobbat az adott szituációkból. Sajnos a sok műszaki hiba, a tesztek hiánya és a rengeteg változó körülöttem ennél többet nem engedélyezett számomra. Ahányszor visszagondolok az első versenyekre, mindig hiányérzetem van.

Tanultunk azokból az eseményekből és levontuk a megfelelő konzekvenciákat.

 Dominik mondtál néhány érdekes gondolatot a pódiumon ami engem is elgondolkodtatott. Például, hogy nemrég még a pályák szélén álmodoztál, és most már megéled az álmaidat. Mondanál erről pár gondolatot?
– Minden fiú tűzoltó, rendőr, katona, asztronauta vagy AUTÓVERSENYZŐ akar lenni. Hát én nagyon akartam! Akartam ide tartozni! Akartam ilyen autókban ülni és akarok is!

Mindennél erősebb bennem ez az érzés, ezzel kelek, ezzel fekszek. Annyira megélem ezt az álmot, hogy ez tölti ki a főszerepet az életemben, e körül forog minden. A felismeréstől, hogy ezt akarom csinálni, nincs más az életemben! Edzések, autózás, felkészülés és versenyzés ez az élet!

Elkötelezettséged, elhivatottságod egyedülálló. Beszélhetünk arról, honnan indultál és hová tartasz?  Kérdezni akarok arról is, ha beleegyezel, hogy nem voltál mindig ilyen sportember. Akarsz erről beszélni?
– Beszélek róla szívesen, lássák azok a fiatalok, akik a 3 évvel ezelőtti énem életét élik, hogy bármit elérhetnek, ha az fontos számukra.

Igen igaz, hogy kifejezetten túlsúlyos kölyök voltam, aki többet ült a számítógép előtt a kelleténél. Nem volt más perspektíva. Nem érdekeltek a sportágak, a tanuláson és a játékon kívül nem ismertem semmit. 15 éves voltam ekkor és kb, 150 kiló.

Hogyan találkoztál az autósporttal? Melyik versenyen kaptad életed első kupáját?
– Édesapám kezdett el vezetni tanítani, egy VW Polo-val, majd erdei murvás utakra vitt egy Renault Kangoo-val. Életem első kupáját is Édesapámtól kaptam, amire rágravíroztatta, hogy: “Erdei Pilóta Kitüntetés“.

Ekkor már kezdett valami körvonalazódni bennem. Éreztem, hogy valami történik, de még elég passzívan álltam hozzá az egészhez, nehezen léptem ki a komfort zónámból. Aztán az élet 2 lábbal rúgta rám az ajtót, amikor Apa elintézte, hogy beülhessek a Mitsubishi Lancer EVO IX.- be a jobb oldalra. Gondolhatod, alig bírtam a bukócsőtől bepasszírozni a habtestem az ülésbe, amibe be se fértem. Aztán elindultunk. Soha sem fogom elfelejteni azt a pár percet, és azt az érzést. Abból a Mitsubishi versenyautóból már Dominik GT szállt ki.

Attól a pillanattól tudtam mit akarok, hogyan akarok élni és elindultam az utamon…

Az autósport magával ragadott, elkapott és nem ereszt. Felálltam a gamer székből és edzeni kezdtem. Két és fél év alatt fogytam 45 kilót. Most itt tartok, de nem állhatok meg, tovább kell folytatni az utamat és el kell érnem a céljaimat.

Jelenleg egy álmot élek meg és javaslom mindenkinek, hogy kezdjen el élni, mert elérhet bármit, amit csak akar, ha tesz is érte!

Dominik tetszik az őszinteséged, tiszták és szépek a gondolataid, magával ragadó a stílusod. Köszönöm, hogy ilyen mélységekig bepillantást engedsz az életedbe. Ha megengedsz egy személyes véleményt, mindenki számára példaértékűnek gondolom azt, amit te képviselsz. Remélem, minden álmod megéled és eléred a céljaidat. Még egyszer köszönöm az interjút.

Fotó: Sári Péter

– Hajósi Miklós –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top