Keresés
Close this search box.

Egy jóízű autózás a célunk!

blank

Kertész Krisztián – Velezdi Eszter
GOBALDARU Felsőnyárád-Sajókaza Rally Sprint 2017
Opel Astra OPC – Just Car Transport Kft.
2017.10.07-08.
Interjú Kertész Krisztiánnal a hétvégi rallysprint verseny előtt.

Hat gyors vár rátok, oda-vissza. Összesen 30 versenykilométer. Mit is tudhatunk erről az 5 kilométeres szakaszról, mennyivel másabb, mint a múltkori parasznyai?
– Igen 6 gyors 3 Sajókaza felé, 3 Felsőnyárádra! Mindkét irányba izgalmas lesz. Az útfelület különleges. Ezt az utat sokkal csúszósabb aszfalt borítja, és tükör sima, mint a magyar átlag! Több lassabb kanyar van rajta, mint a Lyukósi úton, így a nézőknek is érdekes lesz.

Licences kategóriában indulsz most is. Mivel a szervizpark együtt van a MARB-osokkal szoktatok-e beszélgetni a többi versenyzővel a következő felfutás előtt?
– Igen, Abban neveztünk, és persze azért szoktunk bandázni. Itt is komoly verseny van, de azért itt sokan nagyon jól ismerjük egymást. Mondhatjuk barátok vagyunk, úgyhogy ilyenkor itt beszélgetünk, nem egy műhelyben.

Hányszor lehet pályát bejárni, és mennyire elég ez? Előny-e az, hogy korábban megy rajta az ember?
– Úgy tudom, most korlátozta a rendező, és elég is a három mindkét irányban! Szerintem a sprint mezőny 85% a ment már ezen az úton, elég jól ismerik. Mondjuk például én is csak a jobb oldalon ülve mentem itt, nem vezettem, dehát tudom merre kell kanyarodni. És Sok értelme nem lenne még kocsikázni ott. A versenyen kell improvizálni. Mégiscsak ez lenne a rallye.

Mi is célotok Eszterrel ezen a versenyen?
– A célunk, teljesíteni mind a 6 szakaszt, és azért próbálunk majd gyorsan menni. Biztos fogjuk a hasonló autók eredményeit nézni, de azért nincsenek elvárásaink, úgyhogy egy jóízű autózás lesz a fő célunk!

Köszönet a partnereinknek: H-euro Consult Bau Kft., Assist-Trend Észak Kft., Spéci Komplett Kft., Zsomar-Ker Kft., Best-Tyre Gumi Kft., Kartel 97 BT. Horváth Kft., TT Sped Kft., Delta Hungária Építő Kft., FA-ZE Tyre Repaír Kft., Kerékgyártó és Társa Kft., Andrezol-net kft, D.D.Z Med Kft., Adó-Dó Plusz Kft., Magyar Ipar Kft., T-Forex Kft., R-Pex 2000 Kft., Kiss Zsolt EV. , Naturgold farm, Baromfiudvar, Unilub Castrol ,Mihidra kft., Black Point alapítva 1991,Trója, Liza Snack, Autó M3, Bionly, Komplex-D.

Köszönjük az interjút!
Eszter – Krisztián

– Hajósi Miklós –

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top