Keresés
Close this search box.

Rallysprinten jártunk soha meg nem bánjuk!

blank

Beszámoló Esztertől és interjú Krisztiánnal a D-Gesztor Rallysprint után.
Kertész Krisztián – Velezdi Eszter
D-Gesztor Rallye – MARB Futam
Opel Astra OPC – Just Car Transport Kft.
2017.09.16-17.

 

A Parasznya – Lyukóbánya rallysprinten indultál Licences kategóriában a múlt hétvégén Eszterrel a navigátoroddal. Sajnos csak három gyors adatott meg nektek egy versenybaleset miatt.
Milyen volt újra rally autóba ülni?
– Természetesen versenyautóban ülni mindig felemelő érzés, így voltunk ezzel most is. Az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, de vártuk már a rajtot. Én azért izgultam kicsit mert még soha nem vezettem esőben rally autót, Eszter meg talán azért izgult mert most navigált nekem először.

Neked most egy hölgy navigált. Nem ő az egyetlen Nő a pályafutásod alatt. Mivel is másabb vezetni, ha egy Nő navigál neked?
– Vezetni, nem gondolnám, hogy másabb, ha egy nő navigál. Az biztos, hogy precízebbek, jobban odafigyelnek részletekre! Nálam biztos jobban. De nincs különösebb oka. Anno Balla Nikivel találtuk ki, egy sprintversenyen, hogy mi lenne, ha indulnánk mondjuk egy ilyen versenyen. Így lett belőle a szilveszter rallye. Meg utána egy Dobsina! Aztán ő Andrissal ment, mikor én játszottam az Opellal. Eszterrel, pedig Komló előtt beszéltük, hogy indulhatnánk, ott még nem sikerült együtt menni, de ezen a versenyen már ő navigált. Nagyon tetszett a lelkesedése és a hozzá állása, és természetesen, ha rajtam múlik, ő is fog továbbra is.

Téged, mint navigátort ismernek a szurkolók és a sporttársaid inkább. Hol is érzed jobban magad, a jobb vagy a bal 1ben?
– A jobb 1 az életem. Ugyanabban az autóban ülünk, egy irányba tartunk, de annyira különböző feladatot végzünk, hogy hihetetlen. Navigátorként rutinosabb vagyok, és nagyon szeretem csinálni. Hadik Andrissal menni szerintem életem egyik legjobb dolga. Soha sem tudnék úgy közlekedni.
Nyilván jó a bal1. Mégis csak Te vezetsz, és általában mindenki vezetni akar. Köszönöm a lehetőséget, Fazekas Bandinak, hogy mehetek ezzel az autóval!

Most Rallysprinten indultál. Mi a véleményed arról, hogy szükség van a sprintre is mint rally utánpótlás?
– Igen sprinten indultam, és természetesen szükség is van rá! Ez mindenkinek jó és nyilván az lenne a célja, hogy akik kipróbálnák, milyen egyáltalán lezárt körülmények között autózni, vagy milyen navigálni. A profiknak egy teszt, ahol mérnek időt, és versenyhelyzet alakul ki tét nélkül. Meg hát bárkinek, aki csak egy jó kis hétvégét akar eltölteni, egy jó kis társaságban. Voltak régebben 4-5 éve, ilyen két gyorsaságis versenyek, kis etappal szervizparkkal! Azok talán versenyző barátiabb versenyek voltak, és a navigátoroknak is annyi dolguk van, mint egy rendes versenyen Nem kellett ennyit várakozni. Ennek a sprintnek az egyetlen hátulütője a várakozás. Így biztos, hogy hideg autóval, gumival kell elrajtolj, ami nem tesz jót a kocsiknak sem.

Legközelebb hol láthatunk versenyezni?
– Legközelebb Horvátországban Porecben indulok András jobb oldalán. Izgalmas verseny lesz, és jó lesz újra a Fordban ülni. 2013-ban mentünk ezen a versenyen a Subaruval, abszolút hatodikok voltunk. Az akkor ERC verseny volt! Bízom benne, hogy most sokkal előrébb végzünk.
Szurkoljatok Nekünk!

Végezetül miként értékeled a hétvégi MARB futamot?
– A rendezvénnyel alapvetően elégedett vagyok. A rendező mindent megtett, hogy legyen egyáltalán verseny. A hátráltató tényezőket gyorsan orvosolták. Amik történtek, azok kívülálló okok, és a baleset meg sajnos része ennek a sportnak, a sérülések már nem annyira. Ez a mostani meg egyenesen egy igazi szerencsétlenség. Így számukra nem ért véget a verseny, de tudom, és bízom benne, hogy ők lesznek a legnagyobb győztesek.
Mi zárásként is Nekik szurkolunk! Hajrá, és mielőbbi gyógyulást, Németh (kisubi) István – Mida Béla!

Velezdi Eszter:
– Izgatottan vártam már a parasznyai gyorsot. Új kocsi, új kihívások, és egy nagyszerű pilóta, akit szakmailag nagyra becsülök, igy számomra feltette a mércét. Nem volt kérdéses, hogy vállalom-e. Köszönöm Krisztiánnak és a Csapatnak, hogy velük részese lehettem ennek az izgalmas versenyhétvégének.

Kulcsfontosságú kérdésnek tartom a pilóta utánpótlást. Nem hagyhatjuk elveszni az amatőr rallyt! A MARB sprintversenyeknek, talán a baráti hangulata az, ami igazán megfog. Mindig örömmel tölt el, hogy a zord időjárás ellenére is mennyien szurkolnak a pálya széléről, és mennyi fotós-videós barát dolgozik értünk, velünk. Tőletek örök élmény ez az egész!!

Köszönet a partnereinknek: H-euro Consult Bau Kft., Assist-Trend Észak Kft., Spéci Komplett Kft., Zsomar-Ker Kft., Best-Tyre Gumi Kft., Kartel 97 BT. Horváth Kft., TT Sped Kft., Delta Hungária Építő Kft., FA-ZE Tyre Repaír Kft., Kerékgyártó és Társa Kft., Andrezol-net kft, D.D.Z Med Kft., Adó-Dó Plusz Kft., Magyar Ipar Kft., T-Forex Kft., R-Pex 2000 Kft., Kiss Zsolt EV. , Naturgold farm, Baromfiudvar, Unilub Castrol ,Mihidra kft., Black Point alapítva 1991,Trója, Liza Snack, Autó M3, Bionly, Komplex-D.

Köszönjük az interjút!
Eszter – Krisztián
– Hajósi Miklós –

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top