Keresés
Close this search box.

Idén is különleges izgalmakat tartogat a Silk Way Rally

blank

106 nappal a 2016-os Silk Way Rally moszkvai (egészen pontosan a Vörös téren tartandó) rajtja előtt, és a párizsi, pekingi, illetve hollandiai bemutatkozása után Budapest volt a hivatalos Silk Way Rally prezentációs körút következő állomása. Az eseményt megtisztelte jelenlétével az Orosz és a Kazah Nagykövetség sport attaséja. Több mint 200 vendég volt jelen a Széchenyi Sofitel Palace-ben, amely mindössze kőhajításnyira van a magyar főváros szimbolikus helyszínétől, a Lánchídtól.

A nevezés megnyílt, és a szervezők elvárásait felülmúlja a verseny iránti érdeklődés a topcsapatok és az amatőrök részéről egyaránt. Ma a Silk Way Rally 2016 nemzetközi média-körútja Budapesten folytatódott. A szervezők megragadták az alkalmat, és elárultak néhány érdekességet a pályabejárás kínai részéről, amely a tervek szerint április elején kezdődik majd el.

Emellett természetesen örömmel látták, hogy Közép-Európa legjobb versenyzői elfogadták meghívásukat a prezentációra. Itt volt a magyarok közül Szalay Balázs, Liszi László, Fazekas Károly és Kovács Miklós, de ugyancsak eljött a cseh Miroslav Zapletal és Zdenek Porizek, valamint a bolgár Peter Cenkov is. Mindannyian biztosították érdeklődésükről és elkötelezettségükről a média képviselőit, és azt is leszögezték, velük is találkozhatunk majd a Silk Way-táborban, júliusban.

“Nagyszerű érzés találkozni a versenyzőkkel, mert ők jelentik mindazt, amiről a tereprali szól. Néhány nap múlva elkezdjük a pályabejárást Kínában, ami nagyon izgalmasnak ígérkezik. Minden nappal egyre türelmetlenebbül várjuk a verseny rajtját” – nyilatkozta Fred Lequien, a Silk Way Rally igazgató-helyettese.

“A közép-európai országok, és különösen Magyarország mindig is nagyon elkötelezettek voltak a tereprali iránt. Nap nap után mindig meglepődöm, milyen lelkesedést vált ki a Silk Way Rally a terepralisokból, folyamatosan pozitív visszajelzéseket kapok. Ez csak növeli abbéli örömömet, hogy átadhatom tapasztalataimat az amatőr versenyzőknek, akik részt akarnak venni ebben a nagyszerű kalandban” – nyilatkozta Luc Alphand, sport és versenyzői tanácsadó.

“Nagyon várom a Silk Way Rallyt és nagyon sokat várok tőle mind eredményben, mind pedig kalandban. Ezen a versenyen értük el pályafutásunk egyik legjobb nemzetközi eredményét – a 2012-es második hely örök emlék marad számomra, ráadásként mindig is vágytam rá, hogy egyszer Kínában autózhassak, mert ott még nem voltam, és most ez is összejön. A hírek szerint komoly ellenfelek és nagy kihívások várnak ránk a Silk Way Rallyn, amely iránt az egész világról hatalmas az érdeklődés, külön öröm, hogy Kelet-Európából, hazánkból és a környező országokból is sokan leszünk” – nyilatkozta Szalay Balázs, a Silk Way Rally 2012-es második helyezettje.

Tudnivalók – A verseny rajthelyszíne: Moszkva

Először is politikai központ, másodszor Oroszország fővárosa évszázadok óta. Moszkva az európai kontinens legnagyobb városa, és elképesztő építészeti örökséggel büszkélkedhet, amelyet az évszázadok során a történelmi hatások formáltak olyan gyönyörűvé, amilyen ma.

2016-ban a Silk Way Rally a moszkvai Vörös térről rajtol, Európa legnagyobb erődje, a Kreml mellől. A Vörös teret 1974-ben lezárták a közúti forgalom elől, a Silk Way Rally tehát indulói különleges bánásmódban részesülnek, hiszen a téren gurulhatnak át a rajtdobogón a Kreml falai előtt, amelyek maximális magassága eléri a 19 métert. Az erőd 1488 és 1516 között épült Moszkvában, és vöröses-lilás színéről kapta a nevét a Vörös tér. Történelmi leírások és fotók azonban alátámasztják, hogy a falak a huszadik század elejéig valójában fehérek voltak.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top