Keresés
Close this search box.

Jól álltunk a versenyben, de egyszer csak!

blank

Csaba május végén Szlovéniában indult Juhász Pisti navigálásával a Velenje Rallyn, ahol a régi szakaszok mellett újakat is bevetett a rendező a változatosság kedvéért. Nagyon jól álltak a versenyben, de……

 

2016.05.19-21. Juhász Csaba – Juhász István
Juhász Média Kft – Honda Civic TypeR
31. FUCHS Velenje Rallye – Mitropa Rally Cup

A Skrono és Ravne gyorsok második felfutásán több időt töltöttetek a pályán. Ennyire romlott a pálya állapota?
– Bérelt autóval mentünk ezen a versenyen, sajnos szinte semmit nem tudtam menni vele verseny előtt, így az első kör az ismerkedésről szólt.
A 2. kör előtt óriási tanakodás volt a szervizparkban, hiszen egyik percben hét ágra sütött a nap, a másikban majd a földet súrolták a felhők. Skorno szakaszon nagy eső volt, nem igazán gumiztunk jól, pedig jobbnak éreztük a menetet, Ravne felé menet aztán ismét gyönyörű idő volt, bíztunk is benne, hogy most nekünk áll a zászló, aztán néhány perccel a rajtidőnk előtt leszakadt az ég! No comment.

Ellentétben a Laze Sentij és a Zelezno szakaszokon majd fél perccel voltatok gyorsabbak. Mitől is?
– Másnap reggel puha gumival mentünk ki elől-hátul, de ettől nagyon idegesen viselkedett az autó, folyton mozgott a hátulja nehezen volt vezethető, a következő körre aztán keményebb gumit tettünk előre, és ez jó választásnak bizonyult.

A nyolcas gyorson a „Vinska Gora”-an a Mitropa értékelésben nyolcadikok voltatok úgy hogy két Mitsubishi EVO is mögöttetek volt. Ennyire fejben volt ez a szakasz?
– Azt hiszem ez a gyors feküdt a legjobban az autónak is, és nekünk is.

Sajnos ugyan ezen is lett vége a versenyeteknek a Velenje Rally-n. Mi is történt?
– Igen a Vinska Gora volt az utolsó 11. szakasz. Az idén ennek az eleje egy kb. hat kilométeres kör volt, mi már a 2. körünkben voltunk mikor egy gyors bal kanyarba érkezve 4. fokozatban felúsztunk egy kihordáson, néhány pillanatig úgy nézett ki hatalmas esés lesz belőle, de sikerült megfognom az autót, és „csak” megforogtunk. A kocsi orra megakadt a partoldalban, és megsérült a hűtőnk, mentünk még kb. 5-6 kilométert, de elfolyt a víz, és nem akartuk megfőzni a motort, így 4 km-el a verseny vége előtt kiálltunk. Azért is voltam kicsit dühös, mert kb. 5 perccel előtte ugyanebben a kanyarban ugyanígy mentünk át baj nélkül tiszta nyomban, míg másodjára a kanyar kijárata tiszta kavics volt. 3. helyen álltunk a kategóriában, 6. helyen Mitropa abszolútban, de a versenynek a célban van vége!

Köszönjük Partnereink segítségét! Az „Infovárosok hírportál hálózat”, Kelet-Atlasz Kft., Aqua General Kft., H.B.c.e., Komplex-D Kft, Unilub Kft, Vozik Balázs egyéni vállalkozó, Phobex Kft., Öko Transz Kft, Bója Teherfuvarozás, Gobaldaru.hu, Naturgoldfarms, Eastjob, Olvisz 98 kft, Diák meló, Dr. Lan Kft., Glasstone Kft., Szamsped Kft., Lanexpert Kft., Magyar Ipar Kft., Termix Bt., S7 Gázfutár, Akku-System.hu, H-Euro Konzult Bau Kft., D.D.Z. Med Kft., Kóródi Tamás E.V., Interagrowashker Kft., Vivifier.hu, Hernád-Fólia Kft., Mihidra Kft., Vargartrade Ferr Kft., Black-Point Kft, Bionly Kft., Natur-GoldFarms Kft, Tiszaújváros Transz, Baromfi Trans 2008 Kft, Assit-Trend, Viveszt-Med Bt., ML-Log Kft., Baromfiudvar 2002 Kft., Product-Price Kft., Zsomár-Ker Kft., R-Pex 2000 Kft., Kartel 97 Bt., www.bblogistic.eu, AutóM3, Total Wagon Management Kft., Hard Trans Kft., Márkó ABC, Fest-Group Kft., TT SPED Kft., Munkaközvetítés Nagy Ferenc E.V. www.phobextools.com, P.O.P. Kft., Magyar Mélyépítő Kft, Palker Papír Kft, Alfa Szerszámcentrum Kft‎., Görög-Fejes Bau Kft. Mónus István EV., Bodnár Béla EV. EXCEL-IT Kft., FÉLIX Professional. NR Szoftver Kft., P+N INVEST KFT., Star Holding Kft., BSZB Invest kft., Cet Jam, Cet Star Plus Kft., Gasztro K.C. , K&K Food, Dr. Sóczó Réka egyéni ügyvéd, Extrem Line Kft.
– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top