Keresés
Close this search box.

Már megint a gumik…

Az abszolút tízedik helyen végzett a 18. Mikulás Rallye-n a Maricsek Racing Team párosa Szvatek Zsolt és Török Attila.

Az abszolút tízedik helyen végzett a 18. Mikulás Rallye-n a Maricsek Racing Team párosa Szvatek Zsolt és Török Attila. A pécsi kettős a rossz gumiválasztás miatt csak szenvedett a verseny első felében, majd a második körre már megfelelő abroncsok kerültek fel a Mitsubishi Lancerre. Az új gumiknak köszönhetően a királyszentistváni gyorsasági szakaszon abszolút ötödik időt autóztak Szvatekék.
Szvatek Zsolt:
A pénteki teszten sikerült jó beállításokat találnunk, az autó tökéletes volt, úgyhogy bizakodva vártuk a versenyt. A teszten használt gumikkal mentünk ki az első körre és azt gondoltam, hogy azzal az egy garnitúra kerékkel csináljuk meg az egész versenyt. Az első szakasz után kiderült, hogy ez nagyon rossz döntés volt. Igaz, hogy Pirelli K6-okkal mentünk, kicsit kivágva, de nem volt jó a tapadás az első körben, úgyhogy nemhogy az idő nem volt jó, de még nem is élveztük. Az úton voltunk a legkevesebbet, rengeteget csúszkáltunk, volt forgás, tolatás, elég sok minden történt velünk.
A másik körre a csapat felajánlott négy darab vadonatúj gumit, úgyhogy ezekkel mentünk délután. Mondanom sem kell, sokkal jobb volt a tapadás, igaz még ennél is lehetett volna puhább az abroncs, de most erre volt lehetőségünk és ennek is nagyon örültünk.
A második körben már sokkal precízebben tudtunk menni, úgyhogy összességében elégedett vagyok. A fő célkitűzésünk az volt, hogy célba vigyük az autót és ez sikerült is, a licences kategóriában kilencedikek lettünk. A verseny tetszett, a körülmények nagyon nehezek voltak. Amatőr pilótaként, -mert én még mindig amatőr versenyzőnek tartom magam,- a mostani körülmények rettenetesen nehezek voltak, de élveztem a versenyt!
Köszönöm a segítséget a Maricsek Racing Team-nek és a támogatóimnak: Rolatast, Török Klíma, Trucker Security”
– Mamprobi Média –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top