Keresés
Close this search box.
amber mexiko rali 2023 ogier

Ogier hetedszerre is a csúcsra ért

Sebastien Ogier jól megválogatta, hogy hol is indul idén. Monte-Carlo után Mexikóban ismét az első helyre futott be. Míg a Hercegségben kilencedszer, itt, Dél-Amerikában hetedszerre ért be elsőként a francia. Ezzel megelőzte nagy riválisát, Sebastien Loeböt, aki hatszor tudott Mexikóban győzedelmeskedni. A második helyen Thierry Neuville futott célba nagyon kis időkülönbséggel. A bronzérmes hely Elfyn Evansé, Ogier csapattársáé lett. A címvédő Kalle Rovanpera erőfeszítései a Svéd Rali után ismét a negyedik helyre voltak elegendőek.

Az autó nagyszerűen ment a hétvégén. Ez egy hibátlan rali volt számunkra és a csapat számára.” – nyilatkozta tömören Ogier, aki ezzel a győzelemmel átvette az első helyet az egyéni ponttáblán. Mivel a következő ralin Horvátországban is rajthoz áll a francia, elmondása szerint emiatt is fontos volt számára, hogy hogyan szerepelt itt. Ő akart ugyanis elsőként indulni majd az aszfaltos megmérettetésen. Bár a rekordról nem beszélt, nyilván a hiúságát az is legyezgeti, hogy a nagy riválist, meg tudta előzni.

Az első három helyezett szorosan egymás mögött ért célba. Thierry Neuville és Elfyn Evans különösen nagy csatát vívott a második helyért és végül a belga nagyon kis időkülönbséggel hozta be autóját az ezüstérmes helyen. A rajongók nem bánták ezt a csatározást, nagyon izgalmas véget hozott a négy napos megmérettetésnek.

Kalle Rovanvera nem tudta felvenni az elöl menő trió tempóját. Kénytelen volt beérni a negyedik helyezéssel. Mögötte több mint egy perces késéssel futott be ötödikként Dani Sordo a Hyundai volánja mögött.

A nagyon durva murvás terep kifogott egy sor élmenőn, így vált lehetővé, hogy Gus Greensmith WRC2-es Skodájával az összetett hatodik helyen fusson célba. Mögötte két WRC2-es riválisa, Emil Lindholm és Oliver Solberg is részesült a dicsőségből. Ők is befértek az első tízbe.

Ott Tanaknak rövid ideig tartott az öröme. Svédországi győzelme után itt csak a kilencedik helyig jutott. Még péntek reggel belefutott egy turbófeltöltő meghibásodásba, ami több, mint 14 perces veszteséget okozott a számára. Az első tizet a lengyel WRC2 sztárpilóta, Kajetan Kajetanowicz zárta.

A következő világbajnoki raliversenyre ismét öt hetet kell várnunk, 2023. április 20-23. között kerül megrendezésre az aszfaltos Horvát Rali. A koronavírus járvány kitörésének köszönhetően került be ez az európai helyszín a világbajnokság versenynaptárába és azóta is bent van. A szezon negyedik versenyeként kerül rá sor tavasszal a szomszédunkban. Ezúttal is ez lesz a szezon első teljesen aszfaltos futama, várhatóan tavaszi esős időjárási körülmények között. 2022-ben Kalle Rovanpera szerezte meg itt a győzelmet. Kérdés, hogy a Toyota világbajnoka végre megszerezi-e szezonbeli első győzelmét, vagy ezt is átengedi Ogier-nak.

(Forrás és nyitókép: Amber PR)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top