Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Mutaz Barshim)

A férfi magasugrás mezőnye is bővült klasszis versenyzőkkel

Fotó: Facebook (Mutaz Barshim)

A székesfehérvári Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon a katari Mutaz Essza Barsim, az ukrán Bogdan Bondarenko és a bahamai Donald Thomas is megméretteti majd magát jövő hét kedden.

Mindezt Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) sportigazgatója jelentette be hétfő este az M4 Sport Sport7fő című műsorában.

A három sztárugró mindegyike szerepelt már a magyarországi viadalon: a világbajnok Bondarenko 2014-ben minden idők legjobb magyarországi szabadtéri eredményével (2,38 méter) győzött és nyerte el a legjobb teljesítményért járó dr. Spiriev Bojidar trófeát. Egy évvel később az olimpiai ezüst– és bronzérmes, minden idők második legjobb egyéni csúcsával (2,43 m) rendelkező Barsim diadalmaskodott, tavaly pedig a szintén világbajnok Thomas nyerte a versenyt.

Mellettük a magasugrómezőny tagja lesz még a 2,40 méteres egyéni csúccsal rendelkező, szintén ukrán Andrij Procenko is.

Korábban hét, a tavalyi riói olimpián egyéniben aranyérmes atléta részvételét jelentették be a szervezők: ott lesz a mezőnyben a kenyai David Rudisha (800 m), a jamaicai Omar McLeod (110 gát), a kalapácsvető lengyel Anita Wlodarczyk és tadzsik Dilsod Nazarov, az amerikai Tianna Bartoletta és Jeff Henderson (távolugrás), valamint a bahamai Shaunae Miller-Uibo (400 méter).

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top