Keresés
Close this search box.

Oláh Gyárfás: „A 20. Szilveszter Rallye igazi családi esemény!”

blank

Úgy tűnik, nemcsak a nézők és a versenyzők számára nagy élmény az idei, 20. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye. Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke úgy véli, a viadal szervezői újra példát mutattak abban, miként kell egy igazán nézőcsalogató, látványos, ugyanakkor minden szempontból biztonságos versenyt megrendezni.

Nem véletlen, hogy tökéletesen elégedett volt mindennel a rajtceremónián főszerepet vállaló Oláh Gyárfás is. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke kijelentette, az elmúlt 20 esztendőben egyértelműen bebizonyosodott, hogy sehol máshol nem tapasztalható hangulata van a Szilveszter Rallye-nak.

„Mára ráadásul egy nemzetközileg is elismert viadal vált belőle, nem véletlen, hogy az idei versenyen hat ország képviselteti magát. Úgy érzem, ha a Szilveszter Rallye bekerülne a hivatalos bajnoki versenynaptárba, azzal elveszítené a lényegét, azaz a tét nélküli, látványos, a nézőknek szóló száguldás élményét. Ez így jó, hogy van, hiszen már mindenki felszabadultan versenyezhet ezen a nagy látogatottságú, évzáró, party jellegű viadalom” – árulta el Oláh Gyárfás.

Az MNASZ első embere hozzátette, jó látni azt, hogy több szakág versenyzői is próbára teszik a tudásukat, nem véletlen, hogy a Szilveszter Rallye az autósport egyik nagy ünnepe. Ezt kellene a többi versenyen is meghonosítani.

„Vannak igazi, nagy tradicionális versenyeink, amelyekre nagyon sok néző látogat ki, és a mostani viadal talán az egyik, ha nem a legjobb példa erre. Jól látszódik, oda kell elvinni a rallye-t, ahol szívesen fogadják. Ugyanúgy családi eseményt kell csinálni a bajnoki futamokból, ahogy ezt a Szilveszter Rallye szervezői teszik. Nagyon fontos a főváros közelsége is, ahonnan rengetegen kijöttek a mostani évzáróra is” – jelentette ki a hazai szövetség elnöke.

Noha ő is nagyon sajnálja a viadal népszerű külső szakaszainak idei kimaradását a nyomvonalból, ám pontosan tudja, ez nem a szervezők döntése volt.

„Sajnos az M3-as autópályán, illetve a környékén elkezdett építkezés alapvetően határozta meg azt, hogy a szervezők milyen nyomvonalat tervezhettek az idei Szilveszter Rallye-ra. Ne felejtse el senki, ez már az idei F1-es Magyar Nagydíjnál is komoly gondokat okozott. Mivel a hatóságok nem adtak engedélyt bizonyos külső részek használatára, így át kellett rajzolni a nyomvonalat, hiszen majdnem a teljes külső részt el kellett hagyni, köztük a nagyon népszerű benzinkutas részt, és a versenyt jórészt a Hungaroring belsejére kellett korlátozni. A szervezők azonban megoldották ezt a feladatot, hiszen egy új, izgalmas nyomvonala lett a viadalnak, ami nemcsak látványos a nézők számára, de egyben biztonságos is a versenyzőknek” – állította Oláh Gyárfás.

A cikk illusztrációja a Szilveszter Rallye második gyorsasági szakaszának képei

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top