Keresés
Close this search box.

Rengeteg lehetőség van még az autóban!

blank

Kategóriagyőzelemmel zárta az Országos Rally Bajnokság 24. TAXI4 Mikulás Rally futamát a Juhász Csaba – Bencs Gábor páros.

 

 

Juhász Csaba – Bencs Gábor
Juhász Média Kft – Renault Clio R3T
24. TAXI4 Mikulás Rally – 2020.12.05-06.

Csabit, a pilótát kaptam mikrofonvégre.

Várpalotán gyorsultatok a legtöbbet. Ennyire tetszett ez a gyors nektek?
– Igen, én nagyon szeretem ezt a szakaszt, bár nekem jobb lett volna, ha nem teszik be a végére a Jutaspusztai részt. Az nekem nem jön be, csak a gumit koptatja, de nem igazán van élvezeti értéke. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy kipróbáltunk különböző motor beállításokat és a végére találtuk meg az ideálisat. Ezért ezen a szakaszon gyorsultunk a legtöbbet.

A Nagylőtéri célban „nagyon tetszett” nyilatkoztad. Miért is tetszett ez a gyors?
– Rengeteg ugrató van, élvezetes szakasz. Nagyon régen mentem ezen a pályán, talán 15 éve. Olyan volt, mintha először mentem volna rajta. Nagyon óvatos voltam, nem volt tapasztalatom ezzel a Clio-val az ugratókon, fogalmam sem volt, hogy fog az autó leérkezni. Legközelebb több időnk lesz tesztelni a verseny előtt és akkor jobban át tudok szaladni ezen a szakaszon. Viszont ami a lényeg, így is nagyon élveztem ezt a gyorsaságit.

Összességében, hogy se esővel sem hóval nem kellett megküzdönötök, hogy értékeled a 24. TAXI4 Mikulás Ralit?

– Most mentem először ezzel az autóval murván, semmilyen tapasztalatunk nem volt, de ehhez képest egész jól sikerült beállítani az autót (Köszönjük Markovics Gyurinak). Nagyon jó indulatú volt az autó viselkedése, de legközelebb már több időnk lesz a tesztre, és  akkor sokkal gyorsabbak leszünk. Rengeteg lehetőség van még az autóban, megpróbáljuk ezeket kiaknázni. A végére már az időeredmények is egész jók voltak, de most már úgy gondolom, hogy versenyről versenyre egyre gyorsabbak leszünk. Új motor van az autóban, nagyon erős és jól használható, pozitívak most az érzések az autóval kapcsolatban. Nagyon bizakodó vagyok, mert van még egy pár ötletünk, hogy lehet még gyorsabbá tenni a kocsit.

Idén is a Hungaroringi Szilveszter Ralin búcsúztatod autóversenyennyel az óévet?
– Igen, szeretnénk aszfalton is kipróbálni az új motort. Kíváncsi leszek, hogy mennyire leszünk gyorsak ilyen körülmények között.

Együttműködő partnereink: Volvid, Lel Kft., Zsilip 2008 Kft., Decran Hungary Kft., Interdairy Hungary Kft., Seamaster Products Kft., Gran-Export Kft., Altis Építő Kft., Endriago Kft., TT SPED, West- Start Kft., West-Parcel Kft., Komplex-D Kft., H B c.e Kft., Boxi Trans Kft., Mihidra Kft., ML-LOG Kft., Dr Lan Kft., Lanexpert Kft., Mahiti Kft., Phobex Kft., LA-TO Beton Kft., WellTest Info Kft., Delta Hungária Építő Kft., Delta Magyarország Kft., Naturgold Farms Kft., Vídia Csavar Kft., DSG Kft., HUN-THERM Consulting Kft., P.O.P., Diák- Meló, Black Point Kft., NR Szoftver Kft., Extrem Line Kft., Hydroflow Kft., Artifex J+J Kft., BIMF Kft., Private Reprezent Kft., Denver Kft., LU-KO LIVE Kft., Borsod Color Kft., Sahinler Kft., JB Controll Kft., Corpus Bútorgyártó Kft., Salépker-EU 2000 Kft., Nyírség MÉH Kft., Dankó Trans Bau Kft., Nagy Ferenc E.V., Total Wagon Management Kft., Civis Solar Hungária Kft., Inter-Agrowashker Kft., Zoltán Electric Kft., PMP Trans Kft., Granulines Invest Kft., Zöld Élet Szociális Szövetkezet, FLOTÁL.EU, FAB-METÁL KFT., CVR-Transport Kft., Rail & PaperlogEASTics Kft.  

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top