Keresés
Close this search box.

Szakaszgyőzelem és abszolút negyedik hely Veszprémben

blank

A nehéz kezdet után végül minden várakozást felülmúlóan szerepelt a 23. Veszprém Rallye-n a Spitzmüller Csaba – Béres László kettős.

A Full Gas Motorsport Egyesület párosa hatalmas hajrát vágott ki a bajnokság negyedik futamán: a tizenharmadik helyről egészen a negyedik pozícióig küzdötték magukat előre, mindezt úgy, hogy bezsebelték az utolsó, extra pontokat adó hajmáskéri gyorsasági szakaszt.
Spitzmüller Csaba:
Az első nap minden balul sült el számunkra. Ezeken a nehéz, sziklás pályákon eleve hátrányban voltunk a Mitsubishivel az R5-ös autókhoz képest, egészen a hatodik szakaszig ömlött be a por a Lancerbe. A harmadik Kislőtérre megtaláltuk a hiba okát, de addig gyakorlatilag nem láttam kifelé semmit. Az utastérben óriási por volt, kint pedig semmi. A másik problémánk pedig az volt, hogy szenvedünk a hátsó futóművel, mert mindig elállítódott és nagyon kaszált az autó hátulja, folyamatosan keresztbe mentünk, csúszkálunk. Szombaton talán egy tiszta gyorsunk volt, a második Várpalota, ott elfogadható időt teljesítettünk.
Vasárnapra igyekeztem kialudni magamból a feszültséget és felszabadultan, lazán, egy kijavított autóval vágtunk neki a még hátralévő hat szakasznak. Végig arra vártunk, hogy mikor szakad le az eső, néztük a radart, arra gumiztunk, emiatt vesztettünk is időt egy-két gyorson, de végül bejött a taktikánk és még a Power Stage pontokat is begyűjtöttük. A tizenharmadikról jöttünk fel a negyedik helyre, ráadásul idén még nem is nyertünk szakaszt, úgyhogy maximálisan elégedett vagyok. A veszprémi futamra előzetesen úgy tekintettem, hogy nem sok sanszunk lesz, egy ötödik-hatodik pozíciót azonnal aláírtam volna, ehelyett jött egy negyedik hely és az extra pontok, úgyhogy felhőtlenül boldog vagyok!

Köszönjük a partnereinknek: Hoge Orvosi Műszer Kft., MSB Zrt., Origo Pack Kft., LG Aqua Kft., Enesco Pro Kft., Pannónia Nyomda Kft., Profimat Magyarország Kft., Tachográf Control Kft., Fuvinfo Iroda Kft., Tom Market Kft.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top