Keresés
Close this search box.

„Teljesíteni szeretnénk a versenyt!”

blank

Nemrég még a Felsőnyárád – Sajókaza Rallysprintet teljesítették sikeresen, most pedig az Eger Rally-n vesznek részt.

 

Kertész Krisztián – Velezdi Eszter
Opel Astra OPC – Just Car Transport Kft.
CREDOBUS Eger Rallye 2017 – 2017.11.03-05.

Interjú Kertész Krisztiánnal a hétvégi Eger Rally előtt.

A hétvégén az EGER Rallyn ORC kategóriában mész az Opel Astra OPC-vel. Nem igen láttalak pilótaként ORB-ben vagy ORC-ben.

– Szia! Pilótaként nem láthattál ilyen versenyen, így ez lesz az első ORC futamom.

Ti az ORC-ben is ugyan azt a távot teszitek meg, mint az ORB-s versenyzők?

– A táv ugyanaz, mint az ORB-ben! Igazából olyan ez, mint régen a H csoport volt. A régi kocsik kategóriája.

Régi legendás pályákon zajlik majd az Eger Rally. Melyik gyors és miért is tetszik neked?

– Mindegyiket nagyon kedvelem, egyszer régen az unokatesómmal, Kertész Bélával mentünk egy ilyen túra szerű versenyen az Terpesi elág-Egerbakta és Egerbakta-Sirok gyorsok voltak, így ezeken van némi tapasztalatom. A többin András mellett volt mit ellesnem, majd megpróbálom utánozni.

Itt mennyiszer lehet majd bejárni a pályákat, és elég lesz-e egy jó itinerhez, mert ugye külföldön sokszor csak két felírásból lehet itinert írni.

– Itthon nehéz lehet ezt szabályozni, nem is tudom mi lehetne erre a megoldás. Van most két nap rá, ennyi a korlátozás! 5 pálya. Az időnek elégnek kell lenni.

Reggel fagypont körüli hőmérséklet is várható. Milyen gumikkal készülsz csapatoddal erre a versenyre és mennyire kell megtisztelni az első kilométereket?

– Nagyon hidegek vannak reggel. Valószínű, valami puha keveréket fogunk használni, és reménykedem benne, hogy nem ilyen esik nem esik idő lesz. Megpróbálunk gyorsan menni az első kilométerektől. Aztán majd improvizálunk!

Végezetül ez a 2017-es év utolsó ORC versenye. Miként is szeretnétek szerepelni?

– Nem igazán az eredmény foglalkoztat. Teljesíteni szeretném a versenyt, ha kalandmentes, és technikai probléma mentes lesz, akkor az eredménye is meglesz.

Köszönet a partnereinknek: H-euro Consult Bau Kft., Assist-Trend Észak Kft., Spéci Komplett Kft., Zsomar-Ker Kft., Best-Tyre Gumi Kft., Kartel 97 BT, Horváth Kft., TT Sped Kft., Delta Hungária Építő Kft., FA-ZE Tyre Repaír Kft., Kerékgyártó és Társa Kft., Andrezol-net Kft., D.D.Z Med Kft., Adó-Dó Plusz Kft., Magyar Ipar Kft., T-Forex Kft., R-Pex 2000 Kft., Kiss Zsolt EV. , Naturgold Farm, Baromfiudvar, Unilub Castrol, Mihidra Kft., Black Point alapítva 1991., FIRE-CREW Kft., KOKO EXPRESS, FÉLIX Professional, KARCHER, Interdairy Hungary Kft., UNIFY.

Köszönjük az interjút!
Eszter – Krisztián
– Hajósi Miklós –

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top