Keresés
Close this search box.
grt slovakiaringr002

Újra a dobogón ünnepelhetett a GRT a Slovakiaringen!

Újra a dobogón ünnepelhetett a GRT csapata sok magyar szurkoló előtt az FIA F4 CEZ Championship 2024-es harmadik fordulóján a Slovakia Ring-en.

A csapat biztos alapokkal vághatott neki a szlovák bajnoki fordulónak. A hétvégét megelőzően újra volt lehetősége a csapatnak teszt-etapokat teljesíteni a szlovák aszfaltcsíkon. Nagyon értékes adatokat és tapasztalatokat sikerült gyűjteni a körök során. Már az eddigi futamokon is a leggyorsabbak között lehetett számon tartani a GRT fiatal francia versenyzőjét az idei mezőnyben. A szabadedzéseket követően látható volt, hogy a mezőny elejébe tartozik. Természetesen nem lehetett tudni mások mennyi tartalékot rejtegetnek az első rajtig, de a GRT is tisztában volt vele, hogy ők sem mutatták még ki a foguk fehérét, így a pénteki záró eseményére, az időmérőre bizakodva fordultak rá. Az időmérőn nem alakultak ideálisan a körülmények, és elmaradtak a saját elvárásaiktól, de így sem búslakodhatott a csapat, hiszen a harmadik sorból a hatodik rajtkockából várhatták a szombati első versenyt.

Az első futamot megelőzően a pénteki programterv zártával sem ért véget a munka. Sokat dolgozott a csapat az este folyamán, hogy megtalálja a hiányzó századokat, lehetőség szerint finomítva a beállításokat a szombati versenyre. A hatodik helyről rajtolva sikerült jó lendületet venni és Jonathan mások hibáit kihasználva stabilan autózott egészen a biztonsági autós fázisig. Az újraindítás után a tapadás visszaesett, így rendkívül küzdelmes utolsó pár kör következett, azonban briliáns versenyzéssel, még ha csak 125 ezredmásodperccel is, de sikerült megszereznie a csapat első idei dobogós helyezését.

A megvívott csatákról szólt a második futam. A szombati verseny befutója alapján a vasárnapi első versenyt a harmadik pozícióból rajtolva kezdhette meg a GRT versenyzője. Egy erős rajt után körökig az élen lévő versenyzőt támadta Jonathan, akivel ádáz küzdelmet vívtak a futam során, egészen annak végéig. Sajnos a verseny utolsó harmadában nem alakult jól a helyzete, kénytelen volt beérni ezúttal egy ötödik helyezéssel.

Az eszeveszett fordulatok jellemezték a harmadik futamot. A vasárnapi záró futamon minden megtörtént. A rajtot követően Jonathan egészen az utolsó helyekig esett vissza, ugyanis egy versenytárs eltalálta őt a féktávon. Ezt követően más incidens is történt a pályán, így piros zászlós megszakítás történt. Ami ezt követte, azt nehéz szavakkal leírni. Az idei szezon legerősebb teljesítményét nyújtva, körről-körre előre verekedve magát Jonathan ismét a pódiumra tört. Ráadásul a verseny második felében minden pályán lévő ellenfelénél gyorsabb is volt, így nem csoda, hogy boldogan nyilatkozott az újabb dobogós helyezés megszerzését követően.

A harmadik helyről rajtolva nagyok voltak az elvárásaink, azonban egy balesetbe keveredve egészen az utolsó helyig estünk vissza. A piros zászlót követően a mi tempónk volt a legjobb, és úgy gondolom, hogyha nincs az ütközés, akkor biztosan a futamgyőzelemért küzdhettünk volna. Mindenesetre így is rengetek pozitívum levonható erről a hétvégéről, jó így elmenni a nyári szünetre, ahol tovább dolgozhatunk azon, hogy lefaragjuk az utolsó pár századot a mezőny legelejétől.” – nyilatkozta a GRT fiatal francia versenyzője.

A harmadik forduló után Jonathan Correrella, a GRT versenyzője a bajnoki tabella ötödik helyét foglalja el hatvanhat ponttal, míg a GRT szintén ebben a pozícióban ugyanennyi pontszámmal várhatja a folytatást a csapatok versenyében.

Az F4 CEZ Championship következő fordulójára augusztus első hétvégéjén kerül sor Csehországban az Autodrom Most versenypályán.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top