Keresés
Close this search box.

Kazany a következő állomás

blank

A Red Bull Air Race pilótái július 22-23-án folytatják a szezont, méghozzá egy vadonatúj helyszínen: nem máshol, mint az orosz sportfővárosban, Kazanyban. Igaz ami igaz, a budapesti futam igencsak megkeverte a világbajnoki tabellát, ráadásul már csak négy futam van hátra az idei szezonban, éppen ezért minden pilótának toppon kell lennie.

A Red Bull Air Race 2003-as indulása óta az orosz rajongók izgatottan várták, hogy mikor kerül hazai helyszín a versenynaptárba. Idén vége a várakozásnak, ugyanis a világ leggyorsabb motorsport sorozata július 22-23-a között Kazanyba, a sport oroszországi fővárosába érkezik. A Volga és a Kazanyka folyó találkozásánál fekvő helyszín a Red Bull Air Race mellett otthont ad majd többek között a 2018-as labdarúgó VB mérkőzéseinek is.

A világbajnokságból már csak négy állomás van hátra, ezért minden csapaton nagy a nyomás. A budapesti versenyen sok pilótának okozott nehézséget a Duna feletti szeszélyes széljárás, többen kaptak büntetést G-túllépésért vagy helytelen repülési magasságért a legnagyobb esélyesek közül is. Végül Kirby Chambliss győzedelmeskedett, ezzel előrébb kerül az összesített eredménytáblán, ám az első hat között még mindig gyökeresen megváltozhat az eredmény. Ráadásul a kiszámíthatatlan széljárással most is számolni kell, hiszen Kazanyban is víz felett, a festői szépségű városkép előtt repülnek majd a pilóták.

A világbajnokságot jelenleg vezető Joshide Muroja és a második helyen álló cseh Martin Sonka között csak két pont van, előbbi 39 ponttal első, míg a Budapesten jól szereplő Pete McLeodnak Kirby Chambliss-szel szemben kell megtartania előnyét, előbbi 26 ponttal vezet. Ötödik helyen jelenleg holtverseny van a csehek üdvöskéje, Petr Kopfstein és a világbajnoki címvédő Matthias Dolderer között, mindkettőjüknek 23 pontja van. Túl a szezon félidején, a tabella nagyon szoros, így még nem lehet tudni ki viszi végül haza a világbajnoki kupát.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top