Fotó: Opel Dakar Team

Ez már művészet!

Fotó: Opel Dakar Team

Szalay Balázs új bukósisakja egy igazi költemény!

A bukósisak alapvető feladata, hogy megvédje a versenyző fejét. Mára azonban sokkal többet jelent a puszta védelemnél – a sofőrök és navigátorok önkifejezésének eszközévé vált.

Szalay Balázs legújabb „sisakkölteménye” ugyanúgy Mike Tamás alkotása, mint ahogy az utóbbi években az összes többi, mégis más, mint az előzőek.

A Silk Way-ralira készült bukósisak aprólékos festése több mint három hét alatt készült el, s minden egyes részlete részletekbe menően kidolgozott: a Vaszilij Blazsennij székesegyháztól a kínai Nagy Falon át az Opel Mokkáig minden az utolsó milliméterig az eredeti élethű mása.

„A Vaszilij Blazsennij összes kupolája, a kínai Nagy Fal összes téglája aprólékosan kidolgozott, és az Opel Mokka sem volt még soha annyira élethű, mint az új bukósisakon. A szervizes fiúk a csodájára jártak, és Mike Tomi is azt mondta, ez élete egyik legjobban sikerült sisakfestése. Nekem is nagyon tetszik, méltó lesz ahhoz a nagy versenyhez, amire készülünk: júliusban a legendás Selyemúton autózunk majd, Moszkvától Pekingig, ahol végre a Góbi-sivatagban is kipróbálhatjuk magunkat” – mondta az Opel Dakar Team pilótája, Szalay Balázs.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top