Keresés
Close this search box.

Fel kell kötni az alsóneműt!

blank

Elkezdődött a pályabejárás a Dakaron, amelynek történetében új fejezet nyílik januárban, hiszen a karaván Szaúd-Arábiába költözik, ahol szinte kizárólag homokos pályákon zajlik majd a küzdelem. Ez várhatóan fekszik majd a 15. Dakarjára készülő Szalay Balázsnak (akinek ezúttal is Bunkoczi László diktálja majd az itinert), hiszen ő a legjobban a dűnék között szeret autózni.

De vajon mit lehet tudni a pályákról?

Egyrészt azt, hogy gyönyörű tájakon vezet majd az út, különleges formájú sziklák és elképesztő erőről tanúbizonyságot tévő fák árnyékában, a jordániai határhoz közeledve pedig sziklás-homokos utakon.

„Új fejezet nyílik a Dakar történetében, de az üres papírlapok máris megteltek színekkel – nyilatkozta David Castera, a Dakar rali új versenyigazgatója. – A világ sivatagjainak csodája ez. Szaúd-Arábia már előzetesen is remek helyszínnek ígérkezett, hiszen ismertük a környező országok természeti adottságait, de az első pályabejárás az ország északi és nyugati régióiban minden várakozásunkat felülmúlta. A változatos terep és a kihívásokat rejtő domborzat lehetőséget ad számunkra, hogy komplex versenyt rendezzünk. Már az első 4500 kilométer és az első 10 nap nézelődés után kijelenhetjük, nagy kihívás vár a Dakar indulóira 2020-ban, elszántnak és kitartónak kell lenniük, ha célba akarnak érni.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top