Keresés
Close this search box.
Fotó: Opel Dakar Team

Még a büntetést is kockáztatták Szalayék

Fotó: Opel Dakar Team

Olyan döntést hoztak az Opel Dakar Team versenyzői, ami komoly hatással lehet a versenyük további részére is.

Megtette a hatását a vasárnapi pokoli szakasz: hétfőn reggel Szalay Balázs nem bírt kiegyenesedni, és úgy fájt a jobb lapockája meg a karja, hogy alig bírta felemelni. Így nem lehetett nekivágni a Silk Wayrali újabb emberpróbáló szakaszának, így az Opel Dakar Team kettőse nehéz döntést hozott: elhatározta, hogy reggel rendben elrajtol (hogy a szabályok szerint ne zárják ki a versenyből), de azután közúton teljesíti az Ürümcsi és Komul közötti távolságot. Ezért nyilván jókora büntetés jár majd, de még ez is jobb, mint kiesni…

„Már tegnap este is bajosan kászálódtam ki a versenyautóból, de reggelre egyáltalán nem bírtam felemelni a karomat. Érdekes, hogy nem a sérült vállam fájdult meg, hanem a másik. De annyira fájt, hogy nem mertük bevállalni a mai szakaszt. Az igazság az, hogy a rajtban nekem már lett volna kedvem nekivágni a távnak – nyilván hajtott az adrenalin –, de Laci lehűtött, és azt mondta, tartsuk magunkat az eredeti tervhez” – mondta Szalay.

Az eredeti terv pedig az volt, hogy közúton teljesítik a távot, méghozzá annak érdekében, hogy a következő napokban folytatni tudják a versenyt, s haladhassanak tovább Peking irányába.

SILK WAY-RALI
9. szakasz, Ürümcsi–Komul (össztáv: 767.32 km, ebből szelektív szakasz: 384.400). Autósok: 1. Cyril Despres, David Castera (francia, Peugeot 2008DKR) 3:38:42, 2. Loeb, Elena (francia, Peugeot 2008DKR) 5:19 p h., 3. Peterhansel, Cottret (francia, Peugeot 2009DKR) 8:29 p h. Kamionosok: 1. Ajrat Margyejev, Ajdar Beljajev, Dmitrij Szvisztunov (orosz, Kamaz) 3:58:26, 2. Nyikolajev, Jakovlev, Ribakov (orosz, Kamaz) 8:58 p h., 3. Szotnyikov, Ahmagyejev, Romanov (orosz, Kamaz) 12:18 p h.

Az összetettben. Autósok: 1. Cyril Despres 19:02:44, 2. Loeb, Elena 12:17 mp h., 3. Al-Radzsi, Gottschalk (szaúd-arábiai, német, Mini All4) 27:22 p h. Kamionosok: 1. Maarten van den Brink, Peter Willemsen, Daniel Kozlovsky (holland, belga, cseh, Renault) 21:01:01, 2. Margyejev 1:41 p h., 3. Szotnyikov 2:07 p h.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top