Keresés
Close this search box.
Fotó: Opel Dakar Team

Tovább az Opellel!

Fotó: Opel Dakar Team

Tizenhat éve tart az együttműködés az Opel Magyarország és az Opel Dakar Team, azaz Szalay Balázs pilóta és Bunkoczi László navigátor között. A páros 2004 óta versenyez az Opel márkával, a sivatagi viadalokra specializálódott csapat azóta viseli az Opel Dakar Team nevet. Ez a szoros kapocs túlélte a 2008-as válságot (amely az autóipart hasonlóan érintette, mint a mostani, járvány miatti leállások), s a felek a mostani nehéz helyzetben is kitartanak egymás mellett.

„Megtiszteltetés, hogy az Opel Magyarország kitart mellettünk, bízunk benne, hogy hamarosan szebb idők jönnek, amikor újra elkezdhetünk a versenyzésen gondolkodni, és bemutathatjuk a kívül-belül megújuló Opel Grandland X-et – nyilatkozta a Dakar ralin 14 alkalommal rajthoz álló Szalay Balázs. – Egyelőre erre nincs lehetőség, hiszen versenyek sincsenek, ám a munka nem áll meg, a tervek szerint teljesen megújul a versenygépünk, amelyen az elmúlt évek tapasztalatai alapján hajtunk végre módosításokat kívül és belül egyaránt. Terveink szerint már a nyár folyamán teszteljük az újításokat, és ha októberben megrendezik a marokkói világkupa-futamot, ott élesben is kipróbáljuk az Opel Grandland X-et.”

Friss hír a Katarból hazatérő versenyautóról, hogy az „őt” szállító komp kikötött Rotterdamban, ott kirakodták a konténert, amelynek most már csak haza kell jutnia Magyarországra, hogy elkezdődhessen a munka a csapat műhelyében.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top