Keresés
Close this search box.
vanekákos

Vanek Ákos a mentősöknek ajánlotta fel a Csik Ferenc-díjért kapott pénzjutalmát

Vanek Ákos volt triatlonos a mentősök testmozgására ajánlotta fel az egyik legmagasabb magyar sportkitüntetésnek számító Csik Ferenc-díjjal járó pénzjutalmát.

Úgy döntöttem, hogy az elismerést megosztom a bajtársaimmal. A pénzdíj teljes összegéből ezer kombinált fitnesz jegyet ajánlok fel kollégáimnak, hogy elősegítsem rendszeres testmozgásukat, fittségüket, illetve a közös mozgás élményét” – mondta az MTI-nek a sportoló, aki mentősként dolgozik.

A 37 éves Vanek versenyzőként olyan történelmi eredményeket ért el, mint 2014-ben a tiszaújvárosi világkupa-győzelem egyéniben és a világbajnoki bronzérem csapatban. Pályafutása befejezését követően az Országos Mentőszolgálatnál helyezkedett el.

Az elmúlt években nap mint nap megtapasztaltam, hogy a mentősök jó fizikai erőnléte legalább annyira fontos, mint a szakmai tudásuk, felkészültségük” – indokolta döntését Vanek.

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolók életművének elismerésére adományozható Csik Ferenc-díjban idén a nőknél Görbicz Anita kézilabdázó, Engelhardt Katalin parasportoló és a férfiaknál Vanek Ákos triatlonos részesült.

(forrás: MTI, nyitókép: facebook.com/VanekAkosTriathlon)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top