Keresés
Close this search box.
unnamed (14)

200 iskola jelentkezett már a Sulihős programba, külhoni intézményeket is vár az atlétikai vb

Több ezer magyar diák lehet ott ingyenesen Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén, az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságon. Alig több, mint két hete hirdette meg a szervezőbizottság a Sulihős programot és máris több mint 200 általános iskola és középiskola jelentkezett, hogy szeretné, ha a diákjai ott lehetnének a vb-n. Minden vármegyéből jelentkeztek iskolák, de kiemelkedően nagy az érdeklődés Pest, Fejér és Heves vármegyében, valamint Budapesten.

Azt vállaltuk, hogy az atlétikai vb segítségével megmozgatjuk az országot és népszerűsítjük az atlétikát, a sportot és az egészséges életformát. Minél több diák lesz a lelátókon, annál nagyobb a siker, hiszen mi más lehetne nagyobb hatással a gyerekekre, mint az a csoda, amit a világbajnokság jelent, különösen, ha a saját szemükkel láthatják az atlétika szuperhőseinek emberfeletti teljesítményét” – mondta Schmidt Ádám, a világbajnokság szervezéséért felelős kormánybiztos.

Több határon túli intézmény is érdeklődött a program iránt, így megnyitják számukra is a lehetőséget. „Ez a világbajnokság nem csak Budapesté, hanem az egész országé, sőt szeretnénk, ha minden magyar magáénak érezné az egész Kárpát-medencében” – tette hozzá Németh Balázs, a világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

Minden iskolának van lehetősége jelentkezni a Sulihős programra, amelynek keretében az atlétika kap főszerepet a tornaórákon és a testnevelő tanárok szervezésében iskolai versenyeket tartanak, ezzel több százezer gyermek ismerkedhet meg a sportággal. Amennyiben egy iskola részt vesz a programban, úgy a világbajnokság szervezői 23 db ingyenes jegyet biztosítanak számukra az augusztus 19-i nyitónapra. 

Emellett a szervezők 50%-os kedvezményt biztosítanak a jegyárból az esti eseményekre, a délelőtti programokra pedig 2023 forintos áron teszik elérhetővé a jegyeket, amennyiben az iskola csoportos látogatást kíván szervezni a világbajnokságra. Március 17-ig várják mindazon tanintézmények jelentkezését, amelyek csatlakozni szeretnének a programhoz a sulihos@wabudapest23.hu email címen.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top