Keresés
Close this search box.
unnamed (69)

Átlépte a 300 ezret az eladott jegyek száma: 10 nap múlva startol az atlétikai vb!

Már csak alig 10 nap van hátra az atlétikai világbajnokság kezdetéig. Ahogy fogynak a napok, úgy nő az eladott belépők száma. A szervezők bejelentették: már több mint 300 ezer jegy talált gazdára a világ idei legnagyobb sporteseményére.

Hamarosan kezdődik Budapesten a világ idei legnagyobb sporteseménye. 300 ezer jegy tulajdonosa már biztos, hogy személyesen, a Nemzeti Atlétikai Központ lelátóján szurkolva láthatja a csodát. Németh Balázs, a Budapest 2023 Nzrt.  vezérigazgatója 10 pontban mondja el, hogy mitől lesz különleges Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye.

 1. Több mint 2000 versenyző érkezik, soha annyi atléta nem volt még az atlétikai vb-k 40 éves történetében egy világbajnokságon, mint amennyien Budapesten lesznek.
   
 2. 63 magyar induló – ez is rekord és ennek köszönhetően minden nap tudunk majd magyar versenyzőknek szurkolni. Így lesz ez már az első napon is!
   
 3. Több mint 50 hivatalos helyszíne van a vb-nek a városban – reptér, szállodák, edzőpályák, több mint 10 ezer ember dolgozik majd azon, hogy minden tökéletesen működjön, köztük 2500 önkéntes.
   
 4. Több mint 3000 akkreditált újságíró és tévés érkezik a világbajnokságra, az ő munkájuknak köszönhetően – 1 milliárd tévénézőhöz jutnak majd el a vb hírei és Magyarország képei.
   
 5. Számtalan meglepetéssel készülnek a szervezők, ilyen például, hogy az első napon egyedi ajándékot kap minden néző a megnyitóünnepség előtt.
   
 6. Élmények sokasága – játékok, sportos attrakciók, nyeremények várnak mindenkit a szurkolói zónában, amiből nem csak egy, hanem kettő is lesz, az egyik a Nemzeti Atlétikai Központban, a másik a belvárosban – ilyen sem volt korábban egyetlen világbajnokságon sem, ahogy az is különleges, hogy minden nap koncertek várják a közönséget a stadionparkban és igazi fesztivál hangulatot ígér az esemény.
   
 7. A világ legszebb maratoni útvonalán rendezik a világbajnokság maratoni futóversenyeit Budapest belvárosában, amit gyönyörűen meg is tudnak mutatni majd, mert a Hősök teréről indul egy olyan, az atlétikai vb-ken még sosem látott kábelkamera, amely egy kilométer hosszan mutatja majd a levegőből a futókat és a várost.
   
 8. Világújdonságnak számít, aki sportol, kedvezménnyel vehet jegyet az atlétikai világbajnokságra, ezzel is népszerűsítik a szervezők a sportolást, az egészséges életmódot
   
 9. Youhuu a világ legprofibb kabalája, akinek az a vágya, hogy ez legyen minden idők legszórakoztatóbb vb-je.
   
 10. 300 ezer jegy gazdára talált – a nézőszámot tekintve is ez minden idők legnagyobb sporteseménye hazánkban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top