Keresés
Close this search box.
atlétikai vb a futóatléták felkészülése pápán

Az amerikaiak 139 versenyzővel érkeznek az atlétika vb-re

Az amerikai válogatott 139 versenyzővel, köztük tíz címvédővel érkezik a jövő szombaton rajtoló budapesti atlétikai világbajnokságra.

A világszövetség (WA) keddi közleménye szerint a tavaly Eugene-ban rendezett vb-n, hazai környezetben egyéniben diadalmaskodó amerikaiak mindegyike elindul a magyar fővárosban: Sydney McLaughlin (női 400 m gát), Brooke Andersen (női kalapácsvetés), Ryan Crouser (férfi súlylökés), Chase Ealey (női súlylökés), Grant Holloway (110 gát), Fred Kerley (férfi 100 m), Noah Lyles (férfi 200 m), Katie Moon (női rúdugrás), Athing Mu (női 800 m) és Michael Norman (férfi 800 m) is ott lesz a Nemzeti Atlétikai Központban.

Az amerikai csapatnak több mint a fele (82) visszatér a világbajnokságra, köztük a 23 egyéni dobogóssal, illetve 22 tokiói olimpiai éremszerzővel.

A vb-t augusztus 19. és 27. között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, az utcai futó– és gyalogló versenyeknek a Hősök tere ad otthont.

(Forrás: MTI, nyitókép: A budapesti atlétikai világbajnokságra készülnek a magyar atlétikai válogatott futóatlétái a Pápai Atlétikai Clubban 2023. augusztus 2-án. MTI/Illyés Tibor)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top