Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Magyar Atlétikai Szövetség - Hungarian Athletics Association / Zlatá tretra / Golden Spike)

Egyéni csúccsal szerzett bronzot Halász

Fotó: Facebook (Magyar Atlétikai Szövetség - Hungarian Athletics Association / Zlatá tretra / Golden Spike)

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kalapácsvető sorozatának ostravai állomásán Halász Bence hatalmas egyéni csúccsal, 78,85 méterrel harmadik lett, míg Pars Krisztián és Gyurátz Réka is a nyolcadik helyen zárt.

Az idei magyar bajnok, tavalyi junior világbajnok nehézatléta májusban Szekszárdon érte el eddigi legjobbját, 76,05 métert, amelyen most közel három métert javított.

A sorozat honlapja szerint Halász többek között a riói olimpiai bajnok Dilsod Nazarovot is legyőzte, és csupán a kétszeres világbajnok, a mezőnyből az utóbbi időben kiemelkedő lengyel Pawel Fajdejktől és honfitársától, az olimpián bronzérmes Wojciech Nowickitől kapott ki.

Fajdek a cseh városban is bizonyította klasszisát, miután 83,44 méterig repítette a szert, amivel több mint egy métert javított a világ idei legjobb eredményén, amit szintén ő tartott.

A londoni ötkarikás játékok bajnoka, Pars Krisztián ezúttal 74,58 métert ért el.

A nőknél az évek óta verhetetlen, szintén lengyel Anita Wlodarczyk 79,72 méterrel győzött, míg Gyurátz Réka 68,92 méterrel lett nyolcadik.

Az ostravai World Challenge viadal többi versenyszámát szerdán rendezik. A verseny legnagyobb sztárja Usain Bolt lesz, akinek ez lesz pályafutása egyik utolsó viadala, mivel az augusztusi londoni világbajnokság után visszavonul. Szerdán a 110 gátas Baji Balázs lesz a mezőny egyetlen magyarja.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top