Keresés
Close this search box.
unnamed (67)

Már csak alig három hét az ünnepélyes megnyitóig

Megérkezett az első külföldi versenyző és megérkeztek az első televíziós közvetítők is, így a szervezők számára gyakorlatilag elkezdődött a budapesti atlétikai világbajnokság – jelentette be Németh Balázs, a szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója a világbajnokság augusztus 19-i megnyitója előtt három héttel megtartott sajtótájékoztatón.

Egy indiai távolugró az első olyan külföldi sportoló, aki megérkezett a Magyarországra. Sokan követik őt a héten, amerikai, jamaicai, norvég világsztárok egész sora döntött úgy, hogy a felkészülés utolsó napjait hazánkban, a 2023-as atlétikai világbajnokság helyszínén fejezi be. Győrben, Kecskeméten, Gödöllőn és Nyíregyházán is biztosítottak a körülmények a vb-re érkező atléták felkészüléséhez, ők Magyarországon lesznek egészen a versenyükig.

Ugyancsak megérkezett Budapestre a televíziós közvetítést gyártó stáb tagjainak első csoportja, ők felelnek azért, hogy a budapesti atlétikai világbajnokságot és benne a főváros gyönyörű képeit eljuttassák ahhoz az egymilliárd emberhez, akik tévén keresztül követik majd az eseményeket. 300 konténerből áll az televíziós közvetítő város, ami a stadion mellé épült, hogy minden műszaki berendezés és munkaállomás megfelelően működhessen.

Sorra érkeznek a Nemzetközi Atlétikai Szövetség, azaz a World Athletics vezetői és a teljes stáb is, hiszen a következő hetekben Budapest lesz a nemzetközi atlétika fővárosa. Amellett, hogy itt hozzák meg a vb előtti legfontosabb döntéseket, Budapesten tartják a WA globális tanácsának ülését és a szervezet tisztújító kongresszusát is.

És ezzel még nem ér véget a különleges vendégek sora, hiszen a világbajnokságon részt vevő sportolókon és a WA vezetőin kívül különleges vendégek is jelezték részvételüket. Az atlétikai világbajnokság az év legnagyobb sporteseménye az egész világon, ennek megfelelően uralkodók, állam– és kormányfők érkeznek, hogy személyesen szurkolhassanak az atlétika szupersztárjainak és találkozzanak ezen a különleges eseményen.

A stadionparkban közben továbbra is gőzerővel folyik a munka. Épül a szurkolói élményzóna, egy kisebb vidámpark, ahol minden néző, szurkoló ingyen kipróbálhatja a különböző atlétikához kötődő játékokat, attrakciókat.

Az atlétikai világbajnokság augusztus 19-én kezdődik és 9 napon át augusztus 27-ig tart. Jegyek korlátozott számban továbbra is kaphatók a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon.

(Nyitókép: Budapest 2023 Zrt.)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top