Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Márton Anita)

Szépen csillog Márton Anita ezüstje

Fotó: Facebook (Márton Anita)

Az atlétikai Gyémánt Ligasorozat zürichi döntőjében ezüstérmet szerzett a súlylökő Márton Anita.

A nyirkos, vizes pályán megrendezett versenyen Márton 18,26 méterrel kezdett, ennél jobbat csak a londoni vb-n a magyar versenyző előtt aranyérmes kínai Kung Li-csiao tudott (18,81). A folytatásban viszont Kung egyre inkább bemelegedett, sorozatról sorozatra javított, így ellépett riválisaitól. Köztük a stagnáló Mártontól, akit közben egyetlen igazán jó kísérletével, legjobb idei eredményével a fehérorosz Julija Leancsuk is megelőzött. A kiegyensúlyozottan teljesítő magyar az ötödik sorozatban 18,54-gyel előzte vissza Leancsukot. Még időben, ugyanis a záró körben érvénytelen volt Márton kísérlete.

A londoni olimpián ezüstérmes Kung hat kísérletéből ötször tudott 19 méter fölé menni, ez rajta kívül senki másnak nem sikerült. A kínai bármelyik kísérletével megnyerte volna a versenyt.

Az olimpiai bronz– és vb-ezüstérmes magyar súlylökő 25 ponttal első lett a Gyémánt Ligasorozat selejtezőjében. Egyéni rekordja 19,87, az idei legjobbja 19,63. A londoni vb-n 19,49-cel lett második a 19,94-gyel győztes Kung mögött.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top