Keresés
Close this search box.
unnamed (60)

Több ezren juthatnak el az atlétikai vb-re a jószolgálati program segítségével

Jószolgálati együttműködést jelent be a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság és a Civilút Alapítvány. A kezdeményezésnek köszönhetően többek között nagycsaládosok, állami gondozottak és fogyatékossággal élők ezrei előtt is megnyílik a lehetőség, hogy ott lehessenek nézőként az augusztusi világversenyen. A jószolgálati program nagykövete Ekler Luca paralimpiai bajnok atléta lesz.

A budapesti atlétikai világbajnokság fenntarthatósági programjának egyik fontos pillére a társadalmi felelősségvállalás és ezen belül a társadalmi befogadás elősegítése. A szervezők szándéka, hogy Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye mindenki számára elérhető legyen – különös tekintettel nehezítettséggel élő embertársainkra.

Ezen cél érdekében a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság és a Civilút Alapítvány jószolgálati együttműködést indít, amelynek köszönhetően a Civilút Alapítvány közel 50 partnerszervezetén keresztül több ezer nehezített helyzetben élő embertársunk juthat el az augusztusi világversenyre, hogy a helyszínen, a lelátón szurkolva láthassák az atlétika szuperhőseinek versengését. A program többek között nagycsaládosokat, állami gondozottakat és fogyatékossággal élőket érint, de Covid-árvákhoz is eljut a lehetőség. 

A jószolgálati együttműködést 2023. június 8-án, a Nemzeti Atlétikai Központban rendezett sajtótájékoztatón jelentették be, amelyen részt vett Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója, Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumi elnöke, a civil szervezetek képviseletében pedig a Nagycsaládosok Országos Egyesülete részéről Kardosné Gyurkó Katalin elnök, az Ágota Alapítvány részéről Bulla Erika területi igazgató, valamint az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége részéről Gyene Piroska elnök

Célunk, hogy mindenki a részesévé váljon az eseményeknek, hogy együtt lássuk vendégül a világot. Közösségek építése, közös időtöltés és közös élmények! Erről szól a Civilút Alapítvánnyal kötött jószolgálati együttműködés, ahol az alapítvány mintegy 50 partnerszervezetén keresztül többezer rászoruló számára biztosítunk ingyenes belépési lehetőséget a világeseményre” – emelte ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő

A fenntarthatósági programunkba nem csak azt foglaltuk bele, hogy fát ültetünk, erdőt telepítünk, PET-palackokat gyűjtünk, vagy amennyire csak lehet, zölden közlekedünk, hanem azt is, hogy mindenki számára elérhetővé tesszük a világbajnokságot. Azok számára is, akik valamilyen nehezítettség okán önerőből nem jutnának el ide.  A Civilút Alapítvány segítségével most több ezrük számára biztosítjuk, hogy átéljék azt a csodát, amit az atlétikai vb jelent majd augusztusban” – mondta Németh Balázs, az atlétikai vb-t szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója

Az atlétikai vb jószolgálati programja a Civilút Alapítvány mintegy 50 partnerszervezetén keresztül valósul meg, melynek részleteit Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumi elnöke ismertette.

A mai nappal megnyitjuk két felületünket az egyéni és a csoportos jelentkezési lehetőségre. Egyénileg az igénylők maguk és igény esetén plusz egy fő kísérő számára tudják részvételi szándékukat jelezni intézményi kód megadásával, melyet intézményüktől, szervezetüktől adnak meg számukra a soron következő napokban. A szervezetek maguk is kezelhetik csoportosan az igényléseket. Számukra külön felületet biztosítunk az összegyűjtött részvételi szándék jelzésére” – mondta Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumi elnöke

A világbajnokság jószolgálati nagykövete Ekler Luca paralimpiai bajnokvilágés Európa-bajnok, világcsúcstartó magyar paraatléta lesz. 

Sportolóként mindig is kiálltam az elfogadás és az esélyegyenlőség fontosságáért. Büszkeséggel tölt el, hogy mostantól az atlétikai világbajnokság nagyköveteként még többet tehetek ezért. A budapesti vb valóban a csodák versenye lesz, felejthetetlen élményt nyújtó kilenc nap, amelyet mindenkinek látnia kell. Boldog vagyok, hogy a Jószolgálati program keretében ezt több ezer nehezített helyzetben élő embertársunk is átélheti személyesen” – mondta Ekler Luca.

(Nyitókép és forrás: Budapest 2023 Zrt.)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top