blank

Zsivoczky-Farkas Györgyi is indulhat a fedettpályás atlétikai vb-n

blank

Meghívást kapott a szabadtéren világbajnoki hatodik Zsivoczky-Farkas Györgyi a márciusi fedettpályás atlétikai vb ötpróba mezőnyébe.

A magyar szövetséget (MASZ) a nemzetközi szövetség (IAAF) pénteken értesítette arról, hogy a BHSE sportolója is ott lehet a mindössze 12 fős mezőnyben.

A fedettpályás világversenyek sajátossága, hogy hétpróbában és ötpróbában nem szintet kell teljesíteni a szerepléshez, hanem a versenyzőket korábbi eredményeik alapján hívják meg.

A 30 éves Zsivoczky-Farkas Györgyi pályafutása legjobb szezonját produkálta tavaly: a fedett Eb-n hatodik lett ötpróbában, majd a szabadtéri vb-n óriási meglepetésre szintén a hatodik helyen végzett hétpróbában, méghozzá 6389 pontos óriási egyéni csúccsal, mellyel egyúttal az indulási jogot is megszerezte a riói olimpiára.

A tavalyi eredményei alapján a gátas Baji Balázs, valamint a súlylökő Márton Anita és a sprinter Nguyen Anasztázia indulásával lehet még számolni az idei fedett világbajnokságon, amelynek Portland otthont március 17. és 20. között.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top