Keresés
Close this search box.
Fotó: MOB/Szalmás Péter

„A pályázat visszavonása helyes döntés volt, bár nem könnyű azt tudomásul venni”

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Hiába vonta vissza a Fővárosi Közgyűlés Budapest 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére benyújtott pályázatát, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke továbbra is fő céljának tekinti „a magyar társadalom szellemi akadálymentesítését”.

Szabó László szerint ebben fontos eszköz lett volna a 2024-es budapesti olimpia, amelynek visszavonása miatt igen csalódott.

„A Fővárosi Közgyűlés határozata lezárt egy fejezetet, a 2024-es budapesti olimpiai- és paralimpiai pályázat elveszett. A Magyar Paralimpiai Bizottság osztozik azon emberek csalódottságában, akik hittek a közös álomban, abban, hogy mi, magyarok vendégül láthatjuk a világ legfontosabb eseményén a legjobb sportolókat” – áll Szabó László MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hozzáteszi, szerinte „a pályázat visszavonása helyes döntés volt, bár nem könnyű azt tudomásul venni.”

„Az olimpia és paralimpia megrendezése nem cél, hanem eszköz. A cél a befogadó, kreatív, derűs, önérzetes és önbecsülő Magyarország, a pályázat ezt a Magyarországot segítette volna, ennek lett volna fontos eszköze” – fogalmaz Szabó László, aki szerint fontos, hogy a pályázat visszavonása ellenére „legyenek akadálymentes sportlétesítmények, közösségi terek, éttermek és szállodák, a tömegközlekedés legyen mindenki számára elérhető”, valamint hogy „éljünk minél többen egészségesen, sportoljunk minél többet és neveljünk minél több sportpéldaképet”. Az elnök közleményében külön köszönetet mond a pályázati folyamatban részt vett parasportolóknak az elhivatott munkájukért, és azért, hogy Budapest mellé álltak.

„A Magyar Paralimpia Bizottság folytatja a magyar fogyatékos sportolókért végzett munkáját, annak érdekében, hogy elérje a magyar társadalom szellemi akadálymentesítését” – zárja a közleményt az MPB elnöke.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai, rendkívüli döntésén döntött arról, hogy Budapest visszavonja a 2024. évi nyári olimpia és paralimpia megrendezésére beadott pályázatát.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top