Keresés
Close this search box.

Loch nagy fölénnyel diadalmaskodott

Felix Loch győzelmével ért véget a férfi szánkósok versenye a szocsi téli olimpián. A 24 éves német ezzel megvédte vancouveri elsőségét.

 Felix Loch győzelmével ért véget a férfi szánkósok versenye a szocsi téli olimpián. A 24 éves német ezzel megvédte vancouveri elsőségét.

Örülhetnek a hazaiak, hiszen a 42 éves Albert Gyemcsenko végzett a második helyen. Armin Zöggeler a bronzával történelmet írt, az olasz sorozatban hatodik olimpiáján is érmes lett.
Félidőben, a szombati két futam után a címvédő és világbajnok Felix Loch meggyőző, közel 3 tizedes előnnyel vezetett. A német mögött a 42 éves (!) Albert Gyemcsenko állt a második, és a kétszeres olimpiai bajnok olasz Armin Zöggeler a harmadik helyen.

A vasárnapi harmadik menet után Loch pályacsúcsot állított fel 51.613 másodperccel, és így egy tizeddel növelte előnyét orosz vetélytársa előtt. Zöggeler hátránya több mint egy másodperc lett, így a záró kör előtt már csak Lochnak és Gyemcsenkónak maradt reális esélye az aranyra. Kettejük közül is természetesen a német számított favoritnak.

Az utolsó futam nem hozott változást a sorrendben, Felix Loch megvédte vancouveri bajnoki címét.

A 40 éves Armin Zöggeler sorozatban hatodik olimpiáján is éremmel zárt, ezzel az első olimpikon lett, aki hat téli játékon is érmet szerzett. Albert Gyemcsenko 42 évesen minden idők legidősebb téli olimpiai érmese lett az egyéni sportágakban.

TÉLI OLIMPIA, SZOCSI
Szánkó. Férfi egyes
Olimpiai-bajnok: Felix Loch (Németország) 3:27.526, 2. Albert Gyemcsenko (Oroszország) +0.476, 3. Armin Zöggeler (Olaszország) +1.271, 4. Andi Langenhan (Németország) +1.829, 5. Szemen Pavlicsenko (Oroszország) +1.910, 6. Dominik Fischnaller (Olaszország) +1.953

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top